maanantai 29. heinäkuuta 2013

Vesihommia suolammella

Oikein mukavat vesitreenit Alvan ja Svanten kanssa. Treenasimme lammella, olimme vastarannoilla heittelemässä dameja toisillemme.

Merlin teki oikein hyvin. Oli passissa rauhallinen, hakurudun aikana Alva lähti hakuun jopa samalta "viivalta" ja Mertsi pysyin paikallaan ilman hihnaa. Edistystä. Muutoinkaan Alva ei enää herätä Merlinissä juuri mitään tunteita, poikaa kiinnostaa vaan se oma homma.

1. Kakkosmarkeeraus, ensimmäinen maalle ja toinen avoveteen. Haki ensin avovedestä. Maalle tippuneeseen piti uida vettä pitkin. Epäröi hetken rannalla, mutta uudesta käskystä irtosi ja dami löytyi nopeasti. Palautti maan kautta.

2. Sokko ohjaus vastarannalle. Kun koira oli lähes perillä, tiputettiin dami. Irtosi ja eteni hyvin.

3. Sokko ohjaus samaan kohtaan. Dami oli jo valmiina.  Hyvin meni jälleen. Pieni tuumaustauko ennen veteenmenoa.

Olikohan nämä vesihommat tässä... ehkä me joku ohjaus vielä tehtiin (?)

Hakuruutu lammen päässä olevassa kaislikossa. Dameja oli kahdessa linjassa, joista toinen myötäili rantaa ja toinen oli syvemmällä. Merlin haki damit 2. 4. ja 6.

1. Luulen, että haki kauimmaisen ja vaihtoi matkalla löytyneeseen damiin..

2. Löytyi nopeasti.

3. Luulin, että viimeinen dami on vielä vastarannalla. Ohjasin sen suuntaan hakualueelle. Merli arpoi, että kuuluuko nyt mennä vettä pitkin. Tuli tyhjänä takaisin, merkkasi (sijaistoimintoja). Nyt lähetin selkeästi veteen ja meni vastarannalle. Dami ei kuitenkaan ollut siellä... Löysi toisesta paikkaa damin.

Haki vielä yhden ekstradamin ihan ruudun edestä, (oli heitetty siihen, kun näytti, ettei viimeistä löydy). Tässäkin tuli ensin tyhjänä kyselemään.

Gwenda meni taas epävarman kiihtyneeksi heti rantaan tultuaan. Ei jotenkin osannut pysyä nahoissaan. Samalla jännitti ja innosti, että lentääkö veteen jotain, tuleeko paukkuja jne. Otin hihnaan, jotta sai koottua itsensä paremmin. Jonkun verran äänteli, kun heitin Svantelle vesimarkkeerauksia, joita ei saanut noutaa. Helpotti kyllä treenin edetessä.

1. Ykkösmarkkeeraus veteen. Oli hiljaa, veteenmenossa päästi pienen inahduksen.

2. Sokko ohjaus, vastarannalle. Dami heitettiin, kun koira oli lähellä. Irtosi vauhdilla.

3. Dami valmiina vastarannalla ja ohjaus. Hyvin meni.

4. Ykkösmarkkeeraus maalle vastarannalle. Hyvin meni.

5. Yritin ohjata samaan kohtaan, meni vinoon, nousi rannalle, eikä oikein kuunnellut ohjausmerkkejä. Pysähtyi pilliin kyllä. Kun sitten lähti oikeaan suuntaan, heitettiin sinne dami.

Hakuruudussa Gwenda teki mallikelpoista työtä. Haki damit 1. 3. 5. ja 6. Gwendalla on nenä ja järki käytössä ja on ruudussa niin kauan, kunnes dami löytyy (toisin, kun Merlin, joka on alkanut kyselemään/tulemaan tyhjänä). Tässä oli odottaessa ihan rauhassa, otti rauhallisesti Svanten ampaisut ruutuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti