keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Touko- ja kesäkuun yhteenvedot sekä puolivuotiskatsaus

Toukokuu


Merlin

Nome: 12 treeniä, joista 1 paritreeninä, loput yksin.

Agi: 7 treeniä, joista yksi omatoimisesti, muut ohjattuna. Mölliagilityssä 2 hyppyrataa ja 2 putkirallia.

Gwenda

Nome: 12 treeniä, joista kaksi paritreeninä/kurssilla, loput yksin. Lisäksi Uudenmaan ohjus -kisa.

Agi: 7 treeniä, joista yksi omatoimisesti, loput ohjattuna. Mölliagilityssä putkirallirata x 2.

Kesäkuu


Merlin

Nome: 14 treeniä, joista yksi paritreeninä. Kaksi NOME-B starttia, tuloksena ALO0 ja ALO1.

Agi: 3 ohjattua treeniä.

Mejä: Yksi lyhyehkö verijälki.

Gwenda (Juoksut)

Nome: 11 nometreeniä, joista yksi paritreeninä. Taipumuskoe, tuloksena NOU1.

Agi: Kaksi ohjattua treeniä.

Mejä: Yksi lyhyehkö verijälki.

Puolivuotiskatsaus


Merlinillä nometreenejä yhteensä 66 ja agitreenejä 39. 3 nomekoetta ja yksi mölliagi. Yksi verijälki.

Nome: Merlin aloitti nomepuolella tammikuussa ryhmätreenit. Se oli ihan kamala... Ajattelin, ettei se ikinä starttaa missään, eikä varsinkaan koskaan ALO-luokkaa ylempänä. Pallit lähti pois ja ehkä ikäkin alkaa jo tehdä tehtävänsä. Se on silminnähden rauhoittunut. Remmiräyhääminen on unohtunut. Kokeissa voi hengailla muiden koirien läheisyydessä. Vielä on pitkä matka siihen, että olisi ryhmätreeneissä/kokeessa ilman hihnaa säntäilemättä muiden noutoihin. Kesän tulostavoitteet on saavutettu (ALO1), mutta koekokemusta tarvitaan vielä. Riistan kanssa ei pomminvarma vielä ole.

Vesitreeneissä jatkettiin sitä ravistamatta ja tiputtamatta palautuksen opettelua. Tämä tuntui oleva alkuun aivan mahdoton tehtävä, mutta homma toimii nyt sekä dameilla, että riistalla.

Työn alla on pidemmät ohjaukset, parempi pilli/suuntamerkkikuuliaisuus yhä kauempana ohjaajasta. Vedessä on hyvin kuuro pillille, jos on päättänyt mennä johonkin suuntaan. Sokko lähetys avoveteen vaatii vielä paljon varmistusta. Ojan yli uitot onnistuu sokkonakin. Linja saisi olla aina suorempi.. Markkeeraukset yhä hankalampiin paikkoihin, vaikeammat ykköset ja kakkoset. Ja ne paritreenit... Hallittavuus toisten koirien läsnäollessa pitäisi saada varmaksi. Riistatyöskentelyssä on hommaa (nopeammat yläsotot ja hylkimiset ja muu ei-toivottu käytös kokeissa pois).

Agilityssä ollaan aivan lähellä ekaa starttia. Ne omatoimitreenit (ja ohjatutkin) ovat kesän myötä jääneet, jolloin asiat eivät tunnetusti etene. Yksi möllikisa on takana. Menestys ei ollut suuri... Akatemian vaikeammilla radoilla ohjaus alkaa jotenkuten toimimaan.

Gwendalla nometreenejä yhteensä 66 ja agitreenejä 38. 2 nomekoetta ja yksi mölliagi. Yksi verijälki.

Gwendan kohdalla nomehommissa ollaan päästy ihan oikeisiin treeneihin. Sen kanssa junnattiin pitkään luovutuksia, ja lopulta ne ovat loksahtaneet kohdileen. Motivaatio on kohdillaan, ääntelyä passissa on ollut joissain treeneissä enemmän tai vähemmän. Yleensä se on jäänyt ihan siihen treenin alkuun, mutta kesäkuussa meni jo välillä turhankin hankalaksi. Mahdollisesti juoksut pahensivat? Vesitreenien suhteen alku kangerteli, mutta kun koiran sai veteen alkoi se taas kuumeta siihen liiaksikin. Etenkin vesitreenien yhteydessä tuo ääntely ilmeni, koska samanaikaisesti jännitti ja kiihdytti. Kesän ykköstavoite, taipumuskoe, on läpäisty.

Alkukesästä näytti siltä, ettei Gwendasta ole vielä muihin startteihin, mutta enpä malttanut olla ilmoittamatta heinäkuun starttiin.. Gwenda on monta kertaa yllättänyt suorittamalla tehtäviä jotka olen luullut sille melko vaikeiksi. Kokeessa suurin haaste on ne kaikki ihmiset, joita G pitää vähintäänkin epäilyttävinä... Tulevaisuudessa tarvitaan siis treenejä, joissa on useita vieraita ihmisiä paikalla.

Tällä hetkellä treenin alla ovat kakkosmarkkeeraukset (melko uusi asia) ja vaikeammat ykköset. Ykkösmarkkeeraus + ohjaus (alkuun muistina). Sokot linjat maalla ja vedessä sekä muutoin ohjausmerkien kuuntelu. Tositoimissa oikea/vasen/taakse sekä vedessä ja maalla vaativat vielä paljon treeniä. Erikseen näitä on toki paljon tehty, mutta pitäisi alkaa telemään näitäkin sokkona.

Agilityhommat ovat sujuneet vaihtelevasti. Gwenda pohtii liikaa radalla, mutta ajoittain se kiihtyy sellaiseen vauhtiin, että oksat pois...kunnes kohta taas jämähtää totaalisesti. Möllikisoihin heti, kun ikä riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti