tiistai 2. heinäkuuta 2013

Riistatreeni (+maanantai-agit)

Eilen oli akatemian ratatreeni. Nyt helteiden aikaan en tee enää alle nometreeniä, kun varsinkin Gwenda väsähtää silloin agissa. Tällä hetkellä nuo nomejutut ovat taas imaisseet mukaansa ja agi on jäänyt ainakin kesällä sellaiseksi rennommaksi huvitteluksi (hauskaa on!). En ole noita ratojakaan siis piirrellyt. Kerta toisensa jälkeen muistan, että tälläkään viikolla ei käyty treenaamassa omatoimisesti. Ei niitä keppejä muuten opi...

Merlin oli aivan ihana, meillä meni todella hyvin. Teki vauhdikkaasti, keskittyi ja oli tosi kevyesti ohjattavissa. Nappasi uudet ohjauskuviot nopeasti. Pysyi kontakteilla.

Gwenda oli oma itsensä..eli sellainen kannustettava..perässä vedettävä. Sain vinkkejä siihe, että miten koiraan saisi oma-aloitteisuutta ja vauhtia radalla. Se kuitenkin haluaa tehdä ja on motivoitunut. Se vain pohtii niin paljon tehdessään, että kaikki menee oikein.

Tänään vuorossa nometusta riistatreenin merkeissä. Merlinillähän on lauantaina taas koe. Alossa startataan vielä. Tarvitsemme molemmat vielä koekokemusta ja haluan nähdä, oliko se edellinen ykköstulos tuuria, vai onko homma oikeasti hallussa.

Koska viime kokeessa vaihtoi yhden riistan, harjoiteltiin vaihtamattomuutta (ylläri..). Siihen nopeaan riistan ylösottoon en niinkään keskittynyt (olisin kyllä voinut, mutta treenataan joku toinen kerta). Tästähän saatin myös viimeksi noottia. Lisäksi teimme ihan pito/luovutusharjoituksia lopussa. Kaikki palautukset tänään käteen, lopussa jopa istuen. Riistoina varis, harakka, fasaani ja lokki.

1. Taakselähetyksiä. Myös koiran ja minun välissä oli lintu, jonka ohi/yli palautus. Ensimmäisellä kerralla tiputti lokin suustaan havaituaan fasaanin. Kielsin, ei ehtinyt nostaa fasaania. Uudella yrityksellä ei suunnitellutkaan vaihtoa. Tehtiin niin, että joutui kaikkien riistojen kanssa mennä jonkun toisen riistan yli (yhteensä x 4).

2. Eteenlähetystä. Kaikki linnut peräkkäin samalla linjalla. Linnut aina hiukan sivussa linjasta jossain puskassa. Nosti järjestyksessä. Pysäytin pillillä aina kunkin riistan kohdalla, mutta ei pysähtynyt, kun oli havainnut jo riistan. Pysäytyksiä pitää treenata!

3. Sellainen kuvio T-risteyksessä, jossa ensin suoralla pari eteenlähetystä (harakka ensin, fasaani risteyksessä). T:n sakaroissa olivat lokki ja varis. Irtosi todella hitaasti näihin eteenlähetyksiinkin, vaikka matka oli lyhyt ja riistat näkyivät selvästi. Kaksi ensimmäistä tuli suoraan,

Kun oli tarkoitus lähettää eteen, pysäyttää risteykseen ja ohjata oikealle/vasemmalle, oli alkuun ihan irtoamisongelmia. Lähti haahuilemaan ties minne. Kolmannella lähetyksellä sain risteykseen hitaalla laukalla/ravilla. Ohjasin oikealle varikselle, mutta oli päättänyt jo mennä lokille. Ei nostanut tätä kuitekaan, kun pidin älämölöä.

Helpotin: Istutin koiran risteykseen ja ohjasin ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Nyt toimi.

4. Loppuun vielä pidempi, motivoitu linja (halusin koiraan jotain vauhtia helpolla tehtävällä, kun oli ollut kovin flegmaattinen koko treenin.) Meni ihan ok, vaikka vauhti ei sitä tyypillistä Merliniä vieläkään ollut. Sitten pito yms. harjoituksia.

Jos tästä flegmaattisemmasta Merlinistä yrittää kaivaa jotain hyvää esiin, niin tällä vireellä voisi yhteistreenitkin sujua mukavasti...

Gwenda yllätti olemalla täysin hiljaa ja rauhassa koko treenin. Olisikohan se ääntelyongelma liittynyt erityisesti noihin juoksuihin. Tein myös samanlaisia vaihtamattomuusharjoituksia, kuin Merlinillä (1.). Gwendakin tiputti ekalla kerralla riistan toisen kohdalla. Kielsin, ei saanut vaihdettua. Seuraavilla kerroilla meni mallikkaasti. Välillä palautusmatkalla oli kaksikin riistaa.

Teimme myös eri mittaisia suoria linjoja ja hakuruudun aukealla niityllä. Teki vauhdikkaasti. Osa riistoista oli luovutuksessa niin löyhässä, että lipsuivat kädestä, osa luovutuksista istuen eteen oikein mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti