Merlin


MERLIN

Synt. 01.03.2011

Terveys
Lonkat: A/A
Polvet: 0/0
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: Terveet

Tulokset
Näyttely: JUN-EH x 1, NUO EH x 1, NUO H x 1
Nome-B: ALO1 x 2
WT: ALO3


Kuka on Merlin?
Merlin on ensimmäinen koirani. Olemme tutustuneet yhdessä erilaisiin harrastuksiin ja tehneet vähän kaikenlaista. Ensisijaisesti Merlin on perheenjäsen, joka tuo jokaiseen päivään iloa ja energiaa. Merlin ei ole harrastusväline, mutta harrastamme yhdessä kaikenlaista. Kisa/koemenestys ei ole ensisijaisena tavoitteena, mutta sellaisissa on tarkoitus käydä. Täysin päämäärätön treenailu ja harrasteleminen olisi pidemmän päälle tylsää.

Merlin oli pentuna oli reipas ja rohkea, oppi talon tavat yksinoloineen vaivattomasti. Oli rauhallinen sisällä ja toiminnan alkaessa koirakin syttyy. Kontaktinhakuista koiraa, joka palkkaantuu monesta asiasta, on ollut mielekästä kouluttaa. Merlinin yksi motoista on "jaettu ilo on paras ilo". Sillä ei ole minkäänlaista halua omia esineitä, mikä onkaan kivempaa, kuin kiikuttaa ne ohjaajalle (tai toiselle koiralle, ihmiselle, kenelle vaan). Se ihan aidosti yrittää tehdä oikein, kunhan vaan sille selviää, mitä halutaan. Merlin kestää hyvin toistoja, on aina innokas toimimaan.

Haateellisimpana asiana Merlinin kanssa on maltti (sen puute), lähinnä silloin kun toinen koira työskentelee. Se kuumenee erityisesti dameista/leluista. Tässä on kyllä paljon myös hinhan toisessa päässä asioita, joita olisi voinut tehdä toisin. Gwendan tultua taloon toisaalta huomasin, että nämä asiat voivat sujua myös luonnostaan paljon helpommin...

Merlin on myös (erityisesti nuorempana "miehistymsen" aikana) aika terävästi reagoiva, mutta pahimman identiteettikriisin väistyessä ja leikkauksen jälkeen on alkanut helpottamaan. Rauhassa odottaminen muiden kirmatessa vaatii vielä paljon työtä, Merlin kun tahtoo mukaan kaikkialle, missä tapahtuu ja kaikki treenikentät/damit ovat yksinään hänen! Nyt 3 vuotiaana se alkaa pikkuhiljaa osoittaa jonkinlaisia aikuistumisen merkkejä.

NOU/NOME/WT
Noutajapuuhat ovat tällä hetkellä meidän "päälaji". Nomeilu on sekä minulle ja Merlinille kaikkein mieluisinta. Olemme käyneet muutamassa epävirallisessa kokeessa ja NOME-B:ssä saimme kesällä 2013 ALO 0-1-0-0-0-1 suoran. Yksi WT-startti tuloksella ALO3.

Kylmän riistan kanssa oli alkuun pieniä vaikeuksia. Merlin on ollut aina hyvin kiinnostunut kaikesta riistasta, mutta herkkäsuisena kaverina vaatinut totuttelua. 3 noista nollista on tullut siitä, että kokeessa oli sille uusi riista. Seuraavalla kerralla aina sekin on taas noussut hyvin. Tällä hetkellä riistatyöskentely on ollut oikein mukavaa, sillä on hyvät otteet ja se ei kuumene niistä liikaa (toisin kuin dameista).

Merlin on käynyt parina syksynä muutamia kertoja vesilinnustamassa. Tekee ihan mukavaa työtä, haavakkojen kanssa on vielä turhan pehmeä.

Agility
Merlin aloitti agilityharrastuksensa syksyllä 2011 käymällä erilaisilla ja eri tasoisilla kaupallisilla kursseilla. Keväästä 2012 ohjattuja treenejä on ollut 1-2 kertaa viikosta. Omatoimista harjoittelua kesästä 2012 0-1 kertaa viikossa. Alun harjoittelu ei ollut kaikista laadukkainta ja johdonmukaisinta, joten niitä virheitä on saanut paikkailla. Olemme käyneet parissa virallisessa kisassa (joista ei ole vielä nollia) ja mölleissä.

Agilityssä Merlinillä on ollut alusta asti ajatuksena mennä KOVAA! Ja pikkuhiljaa harjoittelun tuloksena on alkanut lukemaan ohjaustakin. Agilityssä myös ohjaajalta vaaditaan paljon, joten onhan sitä ohjaustaidoissakin tapahtunut kehitystä.

Muita lajeja, joita kokeiltu:

Mejä
Muutamia verijälkiä on tehty. En ole ihan varma, onko tämä nyt meidän juttu. Alussa jäljet taisivat olla liian tuoreita. Siitä tuloksena on se, että seuraa ihmisjälkeä erittäin tarkasti... Mutta verta löytyy vielä pakkasesta, joten eiköhän niitä välillä tehdä omaksi iloksemme.

Toko
Tokohommat jäivät sinne pentu/alkeiskursseille. Intohimo hommaan puuttui koiralta ja sammui pian omistajaltakin.
Merlin 3 v (Kuva: Mari Olkkonen)

Kuva: Mari Olkkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti