keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Maanantainome


Maanantain treeneistä on enää hatara muistikuva. Treenasimme Svanten ja Alvan kanssa suolammella. Merlin sai parikseen Alvan ja Gwenda taas Svanten.

Merlinillä vesimarkkeerausta ja ohjausta suolammella lumpeikkoon. Lähetyskulma oli sellainen, että koira lähti helposti alun rantaa pitkin. Osa meni oikein suoraviivaisesti ja osassa taas säätöä. Ihan ok irtosi sokkoihinkin ohjauksiin.

Ensimmäisessä markkeerauksessa meni rantaa pitkin alun ja hyppäsi vasta lopussa veteen. Seuraava sokko ohjaus samaiseen paikkaan oli mielenkiintoinen. Koira katseli hetken osoittamaani suuntaan (damia tuskin näkyi), päättikin mennä samaa reittiä, mitä meni markkeeraukseen. Tämähän olisi pitänyt pysäyttää alkuunsa, kun ei kuunnellut ohjausta, mutta en raaskinut, kun Merlin sai mielestään niin hyvän älynväläyksen... Hauska kaveri :) Loput ohjaukset sain aika hyvin suoraan veteen.

Sitten ykkösmarkkeerausta kaislikkoon. Oli aika helppo, mutta Merliniä kiinnosti kovasti, mitä pidemmällä olisi ollut ja varsinkin eka palautus kaarsi ties mistä. Kolmannella kerralla heitettiin tavi, joka nousi hyvin (tästä kieltäytyi taannoin kokeessa). Lopuksi vielä sokko ohjaus samaan suuntaan taville.

Gwendan kanssa ei mennyt alku ihan putkeen. Sitä kiihdytti ja jännitti vesi jo valmiiksi. Sitten kun kaivoin esiin vielä starttipistoolin, niin koira meni taas aika lukkoon. Sitten tuli taas se tasapainoilu, kun alkoi ääntelemään (eli kannattaisi lopetaa), mutta toisaalta halusin edes sen yhden onnistumisen, kun oli epävarma. Loppujen lopuksi Gwenda teki pari oikein tyylikästä sokkoa linjaa viistoon rannasta. 

Teimme myös rannassa maalle markkeerauksia paukun kanssa (starttipistoolilla muutaman metrin päästä laukaus). Alkuun jännitti, milloin se pamaus tulee (koira liikuskeli ennen pamausta, meni jalkojen väliin, peruutti, äänteli), mutta viimeinen oli hyvä.

Onnistuminen saatiin lopussa, kun teimme ensin motivoidun linjan polulla (variksella). Tässä ampuja meni muutaman metrin päähän ja ampui riistaa kohti. Ensimmäisessä tuli aivan hienoinen säpsähdys. Toinen tehtiin sokkona (tosin olihan tässä jo muistipaikka) ja nyt koira katsoi ampujaa oikein odottavasti, eikä tullut mitään liikettä laukauksen aikana. Eiköhän tämä tästä. Pidetään vaan nyt paukut ja vesi erillään, kun siinä on liikaa epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti