maanantai 15. heinäkuuta 2013

Agiliitäjät :)

Viimeiset Akatemian agitreenit ennen muutaman viikon treenitaukoa. Elokuun lopussa vasta jatkuu meidän osalta. Ja molemmat vetivät aivan älyttömän hienosti. Etenkin Gwenda syttyi tänään tuohon lajiin (ollaanhan sitä vuosi jo odoteltukin...).


Merlin: Poika kävi erittäin kuumana ennen halliin pääsyä. Tein paikallaoloharjoituksia yms. ennen treeniä. Pelkäsin, että menisi radalla ryminällä ja ylipitkillä kaarroksilla, mutta Mertsi oli tänään mitä mainioin ohjattava. Teki täysillä, mutta oli aika kevyesti ohjattavissa. Mitään kovin suuria ongelmia ei ollut. Pysyi lähdössä myös aika hyvin ja kontaktit olivat tänään mallikkaita.

Teemaksi muodostui jarrutus, jota pääsin harjoittelemaan monessa kohtaa. Mm. putkessa 17-18 välillä ja 21-22 välillä sain jarrutuksen toimimaan, jotta rata jatkui sujuvasti. Se ei riitä, että koiran ollessa putken sisällä alkaa huutelemaan, silloin meni väkisinkin pitkäksi. Ennen putkea sekä äänellä, että omalla liikkeellä jarrutus ja  homma toimi. Myös pituuden jälkeen ennen estettä 25 tuli jarrutella, tämä ei ihan optimaalisesti mennyt. Aloin helposti jarruttaa liian myöhään, jolloin rima tippui.

Iloisena onnistumisena tänään olivat kepit. Teimme loppupätkää aloittaen kepeistä kolme kertaa. Kepit menivät puhtaasti joka kerta!

Teimme pätkän 1-22 lopussa putkeen. Ainoa virhe tuli vikalla esteellä, meni ohi (en jarruttanut tarpeeksi ajoissa ja koiran kaarros meni pitkäksi). Korjauskerta onnistui hyvin.

Gwenda: Otin nyt ohjatessa käteen typyn lempilelun, vinkuvan ja pörröisen patukan. Gwendalla oli nyt jo radalle odottaessa maaninen katse silmissä. Radalla tyttöön tulikin sellainen vauhti, mitä ei ole aiemmin nähty. Teimme pitkiä pätkiä kerrallaan ja myös pätkän 1-22 kokonaisuudessaan. Haasteena oli lähinnä muutama kaarevan putkeen meno. Jos rytmitän yhtään huonosti (jolloin hidastan ennen, kuin koira on putkessa, Gwenda pysähtyy. Muutoin ei tänään niitä pysähtelyjä tullut, vaan Gwenda oikein liiti radalla :) Tämä leluohjaus toimii. Vihdoin alkaa radallekin tulla sitä samaa meininkiä, kuin pupun perässä juostessa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti