lauantai 13. heinäkuuta 2013

Pikkutreeni ennen koetta ja korjaukset kokeen jälkeen

Laitetaanpas päivitys vielä päivän oheistoiminnasta. Kokeesta on oma kirjoitus.

Otin mukaan jo aika huonossa kunnossa olevan variksen, harakan, lokin ja fasaanin. Matkalla Saloon pysähdyin aamulenkille Veikkolaan ja tein pienen lämmittelytreenin. Gwendalle tein niin, että jätin lintuja sinne tänne ja Gwenda nosti ne spontaanisti palauttaen minulle.

Merlinille alkuun sokko linja x 2 selkeää uraa pitkin. Ensin tuli harakka lähempää ja sitten varis kauempaa. Fasaani löytyi ihan spontaanisti. Lokki löytyi spontaanisti, mutta ei nostanut. Heitin poispäin, ja koira nosti. Tein vielä motivoidun linjan ja hyvin nousi.

Koepaikalla olin tehnyt Gwendalle lokilla pari vesinoutoa ennen ja jälkeen kokeen. Ennen koetta ei mitään ongelmaa, kokeen epäonnistumisen jälkeen ei mennyt veteen. Toin Merlin noutamaan lokin. Perään heitto Gwendalle, eikä mitään ongelmaa..

Kokeen jälkeen myös Veikkolassa Merlinillä erityisesti telkkään tutustumista ja Gwendalla itseluottamuksen palautustreeni. Olin näyttänyt jo koepaikalla telkkää, jossa Merlin oli sitä myös kantanut. Nyt sokko linja tieuralla niin, että lähimpänä oli varis ja kauimpana telkkä. Molemmat tulivat ihan ok. Vielä roikkuu turhan pitkään riistan päällä. Pitää tehdä tämän suhteen treeniä erikseen.

Tein vielä tauon jälkeen pidemmillä etäisyyksillä samoilla riistoilla ohjaukset. Lähin tuli ok, mutta jumittui johonkin hajuun telkälle ohjatessa (joku oli tullut juuri siitä kohtaa metsästä polulle). Uusi lähetys lähempää onnistuneesti. Tein vielä loppuun motivoidun, pitkän linjan. Meni hyvin.

Gwendalla ei ollut enää tietoakaan itseluottamusongelmista. Tein sokon linjan x 2 samaan tapaan, kuin Merlinillä, mutta lyhyemmillä etäisyyksillä. Hyvin meni. Gwenda näki, kun vein Merlinin ohjausriistat ennen taukoa. Oli siis tavallaan jo motovoitu seuraavaan ohjaukseen. Tein vähän pidemmän linjan variksella. Loppuun vielä pidempi, mutta motivoitu linja telkällä. Meni tosiaan hyvin, eikä koe tainnut painaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti