perjantai 2. elokuuta 2013

Agi + nome + nome

Pari viikkoa vielä jäljellä hullua työputkea ja sitten päästäänkin jo sorsastamaan, treenailemaan ja tekemään muuta kivaa. Ollaan me jotain vielä viikon aikana tehty. Keskiviikon ja torstain treenit jäävät viimeisiksi treeneiksi tällä viikolla.

Keskiviikkona HSKH:n agit ja valmentajakin oli palannut kesälomalta.

Ensin suoralla aita- putki/pussi erottelu - a-este. Molemmilla koirilla 4 kertaa niin, että 2 ekaa lähdettiin koiran vierestä ja 2 vikaa ohjaaja lähti edeltä. A-esteelle koiran piti irrota eteen. Gwenda irtosi luonnostaan, Merlin kääntyi herkemmin pussin/putken jälkeen katsomaan ohjaajaa. Merlinkin kehittyi toistojen seurauksena. Molemmat pysyivät hyvin alastulokontaktit.

16 esteen helppo rata. Merlin teki puhtaasti (keppien kanssa!). Tein vielä kepit toiselta puolelta ohjaten. Gwenda teki muuten puhtaasti, mutta keppien sisääntulo meni alkuun väärin. Mehän ei olla keppejä juuri tehty ja ohjasin ne kädellä. Keinu meni jo aika varmasti!

Loppuun vielä pienen radanpätkän kanssa Merlinille kepit molemmilta puolilta ohjaten (puhtaasti!). Tippui puomilta jaloilleen, ei jäänyt kaivelemaan.

Gwendan kanssa keinua ja putkia hankalammista kulmista.

Illalla raksalla hakuruutu niin (4 damia), että ensimmäiselle lähetin, mutta sitten vapautin koiran ja jossain vaiheessa ne sitten lähti ruutuun ja löysivät lisää dameja. Merlin lähti omin päin ruutuun melko nopeasti. Gwenda pysytteli hölmistyneenä lähellä. Kyllä sekin jonkun spontaanisti löysi. Loput piti laittaa käskyllä, kun ilta alkoi hämärtymään.

Torstaina rykäisimme lammella molemmille identtiset nometreenit. Lumpeiden täyttämällä lammella oli jonossa 2 damia lähes vastarannalla. Koira ei nähnyt damien jättöä. 90 asteen kulmassa maalla oli 30 ja 60 metrissä damit. Koira näki, kun kävin viemässä damit, mutta yritin jättää ne mahdollisimman huomaamattomasti.

Ensin lähetys veteen (M tutkaili lampea hetken ja irtosi vasta sitten, eteni hyvin, pientä siksakkia. G irtosi hyvin, kävi katsomassa lummetta matkalla, mutta jatkoi oikeaan suuntaan. Palautukset tiputtamatta 10 m maalle).

Sitten maalle, josta molemman suoriutuivat mallikkaasti.

Taas veteen (nyt M tutkaili taas hetken lampea, irrottuaan poukkoili hiukan enemmän, mutta suunta oli koko ajan pois päin minusta. G irtosi vauhdilla ja meni epäröimättä päätyen 5 metriä sivuun, josta havaitsi damin. Palautukset molemmilla hyvät).

Lopuksi ohjaus maalle. Molemmat koirat tekivät puolivälin jälkeen pientä siksakkia.

Oikein hyvän mielen treeni kaikille, sopivasti haastettakin, mutta onnistumisia. Näki taas, kun koirien itseluottamus nousi taas yhdellä pykälällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti