sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Uusi koe, uudet kujeet...

Merlin keksi uuden jutun eilisessä Kouvolan ALO-kokeessa... Ensimmäinen maamarkkeeraus meni ihan ok. Seuraavana maaohjaus, jossa meni varikselle suoraan ja merkkasi päälle!!! Kiitti hei... Nyt en jaksa kirjoittaa tästä kokeesta muuta.

Toki päässä pyörii erilaisia teorioita, miksi tuollainen mielenosoitus tuli.... Yksi huomio oli se, että oli kuuma, koira ei suostunut juomaan, odotettiin auringossa edellisen suorituksen aikana tunti (joo..oli pitkä koe..), koira väänsi isot kakat heti päästyään pois. Eli koiran fiilis ei varmaan ollut ihan paras. Toinen huomio oli, että kaikki tuloksethan Merlin on saanut niin, että on saanut korkata koskemattomat riistat. Nyt starttinumero oli viisi. Markkeerausvariksen otti ehkä vielä suuhun, koska markkeeraustehtävä on koiralle mielekkäämpi/motivoivampi. Sitäkin kantoi siivestä (palautti käteen). Ohjauksessa sitten osoitti (jonkin verran paineistuneena) mieltä, että pitäkää variksenne, minä en tollasiin kuolattuihin ällötyksiin koske..

Illalla tehtiin muutama linja samoilla variksilla, vähän arpoi ennen nostoja, mutta muuten käsitteli ihan hyvin.

Myös seuraavana päivänä tein kokeesta mukaan tulleella haahkalla molemmille koirille lyhyet linjat (tutustutin uuteen lintuun). Merlin otti tämän aika epäröimättä.

Gwendalle painava lintu tuotti haasteita ja lopulta nostettuaan tiputteli useasti palautuksen aikana. Sain kaksi palautusta käteen asti ja palkkasin herkkupalkalla.

Hakuruutuun laitoin oikein elähtäneen märän lokin ja variksen. Merlin hylkäsi lokin, löysi variksen. Uudella lähetyksellä kiersi lokin kaukaa ja teki laajaa hakua muualla. Lopulta tein itse markkeerausheiton lokilla. Nyt nousi.

Gwendakin hylkäsi ensin lokin, toi variksen. Uudella lähetyksellä toi lokin, kun ei ruudussa ollut muutakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti