perjantai 12. heinäkuuta 2013

Omatoimiagi + kaninjälki

Keskipäivällä auringon paahtaessa suuntasimme agilitykentälle. Teimmen lyhyen treenin molemmille koirille kahdessa osassa. Merlin olisi tehnyt lämpöhalvaukseen asti ja Gwenda taas ilmoitti hyvin nopeasti, että "täällä on ihan helkutin kuuma".

Merlinin kanssa putki-puomi-erottelua niin , että putki oli U:n muotoisena puomin ylösmenon molemmin puolin. Alkoi ihan hyvin hahmottamaan. Lisäksi keppejä. Nyt sisäänmeno oli ok, mutta jostain syystä alkoi jättämään kahta vikaa väliä tekemättä. Kepit olivat radalla ilmeisesti sellaisessa asennossa, että siitä oikaisisi pois. Onnistumisia saatiin myös ihan kivasti, mutta ei tämä vielä kisakunnossa todella ole. Kontaktien alastulot olivat ihan kivat. Teimme myös lyhyttä radanpätkää ja kiinnitin lähdössä odottamiseen erityishuomiota. Palkkasin pallolla paikallaolon (heitin pallon vasta, kun olin palannut koiran luokse). Johan alkoi taas pysyä paikallaan.

Gwendan kanssa teimme keppejä verkoilla. Vain kolme verkkoa oli poissa ja ideana oli saada vauhtia. Lisäksi teimme keinua ja jokusen A-esteen, mutta siinä ne taisi olla. Keinua ei enää säiky.

Sitten lenkin jälkeen kanin jäljet. Koirat olivat valmiiksi jo aika läkähdyksissä. Tein itselleni uudessa paikassa. Tarkoituksena oli tehdä 200 m jäljet, mutta aloin itse pelätä eksyväni, joten niistä tuli n. 100-150 m.

Gwenda lähti jäljelle, tuli takaisin tyhjänä. Menimme yhdessä katsomaan, pupu oli hävinnyt jäljen päästä. Aloin itse epäröimään, että olikohan tämä oikea paikka. Koira otti taas jäljen ja katosi (otti minun paluujäljen). Ei tullut, ja aloin huutelemaan, ei näkynyt eikä kuulunut. Palasin autolle, huhuilin koiraa ja siellähän se oli keskellä tietä (jossa menee autoja suht vauhdilla...). Olin tullut tielle jäljeltä palatessani, joten oli ilmeisesti seurannut jälkiäni..

Sinne jäi kani.. otin Merlinin ulkoilemaan. Toi minulle välittämösti pupun. Gwenda oli nostanut sen, mutta jättänyt 20 metrin päähän. Pupu oli sentään ihan ehjä.

Tein Gwendalle ihan motivoidun, lyhyen jäljen, jossa näen koiran koko ajan. Tiputti taas 5-10 metriä ennen minua, ei selkeästi halunnut tuoda minulle kivaa pupua. Tämä ei ole mikään uusi juttu. Tässä välissä on kyllä palauttanut puput loppuun asti, mm. taippareissa.

Merlinille teinkin ihan motivoidusti jäljen, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli ihan muuta. Sillä nyt ei sen kanssa ole mitään ongelmaa, kokeessa jos jäljelle pääsee, kyllä se pupu tulee. Pupu tuli nopeasti takaisin.

Ennen pupujen pakkaseen laittoa tein sisällä niin, että otin jauhelihaa käteen, vein pupun toiseen huoneeseen. En antanut mitään käskyä Gwendalle. Hetken pohdittuaan kävi hakemassa pupun ja toi minulle käteen asti. Palkkasin jauhelihalla ja ekstrakehuilla. Toistin tämän vielä pariin otteeseen ja viimeisellä kerralla jäljenvetokanilla, mikä on Gwendan ihan itse metsästämä pieni citykani. Tätä pyöritteli suussaan (katselin jo, että meinaako se syödä sen), mutta lopulta toi minulle.

Huomenna on koepäivä :) Keksiiköhän Merlin taas jotain ylläreitä? En osaa sanoa Gwendasta yhtään, mitä tuleman pitää. Se saattaa olla ihan turisti, pelätä kaikkia katsojia yms. Tai sitten se menee sillä asenteella, että "minä osaan kaiken". Ilmoitin sen siis lähinnä siksi, koska kokeessa sattui olemaan tilaa ja Gwenda tarvitsee kokemusta koetilanteista . Taippareissa reilu 1 kk sitten oli hyvin varautunut ja minusta tuntui, ettei ole missään nimessä valmis tänä kesänä kokeisiin. Tässä sitä nyt ollaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti