sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Gwendan vesitreenit

Gwendalla tavoitteena suht yksinkertaiset tehtävät, itseluottamuksen kohentaminen ja piippaamattomuus. Ihan hyvät treenit, onnistumisia oli ja hiljainenn koira. Sorsat kiinnostivat vähän liikaa...

1.-2. Muistidami rantapusikkoon ihan maalle. Heitto rantakaislikkoon veteen (lähes 180 astetta damien välillä). Ensin muistidamille (kääntyi heiton jälkeen hyvin ja äänettömästi), suoraviivainen nouto. Sitten damin nouto kaislikosta. Hyvin meni.

Lopputreeni toisessa kohdassa. Etsin lyhimmän reitin yliuittoja varten, mutta niin, että ei kovin helposti lähtisi palauttamaan rantaa pitkin.

3. Heitto kaislikkoon, kävely toiselle puolelle ja lähetys eteen. Meni rantaan hiukan sivusta, mutta löysi damin (ilman ohjausta; Gwenda ottaa tosi huonosti vielä vedessä mitään ohjauskäskyjä. Tähän asiaan paneudutaan syksymmällä/ensi keväänä). Palautti maata pitkin.

4. Nyt jätettiin dami edelliselle lähetyspaikalle ja käveltiin toiselle puolelle lähettämään. Nyt suoraviivaisesti damille ja takaisin vettä pitkin. Hetken matkaa sorsa oli vauhdittajana...

5.-6. Jätin damin taas edelliselle lähetyspaikalle kaislikkoon ja kävelin toiselle puolelle. Vein maalle tosien damin 90 asteen kulmassa. Ensin lähetys veteen, arpoi hetken, mutta lähti etenemään sitten, suoraviivaisesti takaisin.

Dami maalta, vauhdikkaasti meni. Tosin damin vieressä oli sorsa, jonka ajoi ensin ylös ja sitten vasta nosti damin...

7. Vielä yksi dami maan puolelle edelliselle lähetyspaikalle ja toiselle puolelle lähettämään koira. Hyvin lähti, taas se sorsa oli siellä kiusottelemassa, koira ui hetken sen perässä, mutta kääntyi damille.

8.++ Teimme lopuksi maalla taakselähetyksiä. Koiran edessä ja takana oli damit, eli taakselähetys taaimmaiselle ja palautus sen etummaisen ohi. Ei mitään ajatuksia vaihtokaupoista. Gwedassa oli kyllä epävarmuutta, päässä raksutti, että kumpi noista nyt pitää hakea. Neljännellä kerralla jo oli varmempi. Loppuun vielä pidempi, motivoitu linja maalla, että sai vauhdikkaan lopun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti