tiistai 29. tammikuuta 2013

Passitreenit

Merlinille tänään ryhmätreenit uudessa porukassa vieraiden koirien kanssa tarkoittaen lähinnä passitreeniä. Edellinen nometoko ryhmätreeni meni siis niin, että koira tempoi, riuhtoi, vinkui ja myös haukkui aina toisen koiran liikkuessa. Koiran työskentely muiden koirien läsnäollessa ei ole niin suuri ongelma.

Aloitimme muiden seuraamisen vähän kauempaa. Merlin toimi myös häiriökoirana ohjausdamien vieressä muille. Jossain vaiheessa siirryttiin linjaan mukaan. Olihan sitä rauhattomuuutta, noutoon lähtevän koiran perään tempomista, vinkumista ja välillä myös haukkumista. Kuitenkin hyvin suuri osa ajasta oltiin myös hiljaa paikallaan, joten olihan tässä edistystä. Ja treenin edetessä koira rauhoittui paljon paremmin, vaikkakin aina välillä turhautumista tuli. Jotenkin siedettävämpi ja stressittömämpi tämä tilanne kokonaisuudessaan oli edelliseen treeniin verrattuna. Saas nähdä, miten pitkä matka rauhalliseen passityöskentelyyn vielä on...

Teimme yhden motivoidun linjan sivussa ja lopuksi kaksi motivoitua, lyhyttä linjaa koirarivistön edestä. Ensimmäisen palautuksessa oli vähän arpomista, kun nuo takanani olevat koirat häiritsivät, lopulta tiputti ensin eteen. Toisen kohdalla menikin jo ihan ok, vaikkakaan palautus ei täysin viivasuora ollut.

Gwenda pääsi treenaamaan muiden lähdettyä samalle kentälle. Seuraaminen onnetonta, kun edellisten treenaajien hajut häiritsivät. Tein pari luoksetuloa damien välistä ja yhden lyhyen motivoidun linjan (palautus syliin). Sittenpä karkasi kultaisennoutajan luokse leikkimään ja treeni loppui siihen... Tänään kotona käytetään treeninamit sitten pito/luovutustreeniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti