maanantai 14. tammikuuta 2013

Ohjausta jäällä

Viikonlopun yhteistreenit peruuntuivat pakkasrajojen paukkuessa ja tyydyttiin tekemään vain pieniä juttuja kotona. Merlinille tein mm. sellaisen vaihtamattomuusharjoituksen, että istutin se damijonon päähän dami suussa (ja jonossa tietysti kanidami ja muut suosikkidamit) ja kutsuin luokse. Ei mitään aikomusta vaihtaa. Itseasiassa ei ole ollut mitään aikomusta vaihtaa sen jälkeen, kun syksyllä tein tämän ensimmäisen kerran ja jouduin kieltämään. Joskus keväämmällä pitää tehdä sama ulkona erilaisilla riistoilla.

Gwendan kanssa ollaan sisällä tehty lähinnä malttiharjoitusta, välillä kun sivulla oleva dami vetäisi puoleensa luoksetulokäskyä enemmän. Lisäksi teimme pito/luovutusharjoituksia.

Tänään uskaltauduin jo jäälle, mikä avasi satoja hehtaareita lisää lenkki- ja treenimaastoa. Molemmille nomejuttuja. En suunnitellut kovin tarkasti, ajatuksena oli Merlinillä painottaa ohjausta ja Gwendalla malttia ja peruslinjaa.

Merlin: malttiosiona damien viskomista, seuraamista damien keskellä, luoksetuloa damikujan läpi yms.
-2 motivoitua 50 metrin ohjausta 180 asteen kulmassa.
-Suuntia niin, että laitoin 3 damin kasat n 30 metriä koiran molemmille puolille. Oma etäisyys n 40 metriä koirasta ja sitten oikeaa/vasenta tai omalta lähetyspaikalta eteen lähettämistä dameille. Meni helposti, joten matkoja saisi reippaasti pidennellä ja vaihteeksi voisi välillä taas tehdä sokkoja ohjauksia.
-yksi taakselähetys
-Hakuruutua (5 damia), kun oli hakenut kolmannen damin, vein vastakkaiseen suuntaan ohjausdamin 60 metrin päähän, mutta lähetin edelleen hakualueelle. Koira vain käväisi hakualueella ja tuli takaisin (ohjausdami painoi). Lähetin uudestaan ja yritti kaartaa hakualueen sivuun ja lähteä täyteen spurttiin ohjausdamille. Totteli luoksetuloa. Lähetin uudestaan, nyt löytyi hakualueelta dami. Lopuksi vielä ohjausdamille.

Gwenda: Paljon malttia, eli damien viskelyä, seuraamista ja luoksetuloja damien keskellä. 3-4 noutoa sai, jotka haki ohjauksella. Tässä on vielä hommaa, kun ne damit houkuttelisi niin mahdottomasti, mutta kyllä Gwendakin saa kohta juonesta kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti