sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Markkeeraukset

Pikaisista markkeeraustreeneistä alkaa tulla tapa. Eli matkan varrella auto jonnekin syrjään ja parit markkeeraukset molemmille koirille.

Gwendalle metsässä, matkaa n 30 m. Ensimmäisen hain itse, toisen haki koira, kolmannen taas minä ja neljännen koira pienen kävelyn jälkeen. Paikallaan pysyy hyvin, mutta se katseen ja kävelysuunnan kääntäminen pois damista on ihan kauheaa. Sellaista jatkossa vaan lisää. Muutenkin Gwenda tarvitsee paljon malttitreeniä/luopumistreeniä, koska damit (ja etenkin riista) ovat hyvin mieluisia. Palautukset ja luovutukset ovat tehneen ison loikan eteenpäin. Pitää jo damia suussa lähelläni ja eilen sain Gwendan jo istumaan eteeni löytämänsä hanskapari suussa niin, ettei tiputtanut.

Merlinillä oli vähän pidempi matka, n 45 m. En myöskään jaksanut enää tarpoa itse metsään noutamaan dameja, joten vaihdoin vähän tehtävää. Ensin vein muistidamin 180 astetta toiseen suuntaan. Sitten markkeeraus, jonka Merlin haki. Sitten markkeeraus samaan kohtaan, mutta lähetin ensin muistidamille ja sitten vasta toiseen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti