torstai 17. tammikuuta 2013

Mustanaamion ratatreenit ja omatoimiharjoittelua

Aamupäivällä omatoimiset agitreenit molemmille hurtille. Treenasivat kahdessa osassa. Merlinillä pääpaino oli edelleen niissä kepeissä. Teimme myös siellä valmiiksi ollutta rataa, jossa keinua, puomia ja A-estettä tuli tehtyä osana rataa. Nostelin rimoja lopussa aina 70 cm:n asti ja lisäsin pituuteen matkaa. Kontakteissa pysyy nyt aika hyvin.

Kepeissä tuntui viimeksi, että nyt jumahdettiin siihen 6/10 verkon asetelmaan. Nyt otin alkuun taas 4 verkkoa pois, mutta osittain eri verkot, kuin viimeksi. Sitten sain vielä yhden verkon otettua pois, jolloin n 1/3 meni onnistuneesti. Eiköhän tämä tästä jossain vaiheessa loksahda kohdilleen..tuntuu kyllä vielä kovin kaukaiselta!

Gwendan kanssa myös keppejä 6/10 verkolla. Lisäksi lyhyitä, 3-4 esteen pätkiä. Gwendan kanssa edelleen tavoite on tutustua eri juttuihin, tehdä lyhyitä pätkiä, joissa ehkä jotain estehakuisuutta ja ohjauksen lukemista tarttuisi matkaan. Tärkeintä on kasvattaa motivaatiota ja intoa. Teimme kertaalleen A:n ja puomin, enää puomi ei niin jännittänyt, pikkaisen niskakarvat vai nousi. Pussikin meni ilman pelkoa.

Mutta kaikista iloisin olen Merlinin akatemian ohjatusta ratatreenistä. Teimme koko radan putkeen, vain kepeillä tuli virhe (kuinka yllättävää). Ja kaikki suunnittelemani ohjauskuviot toimivat, paitsi se kepeille meno. Hioimme sitten enemmän tuota 7-14 pätkää, jossa tajusin nyt vasta ihan kunnolla persjätön (esteellä 13). Takaakiertoihin saatiin ohjausta paremmaksi. Kontaktit menivät mainiosti, en palkannut niille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti