maanantai 28. tammikuuta 2013

Nomenomenome osa 2

Ulkotreeneistä erillinen päivitys:

Merlinille hyvin samantyyppinen ohjaustreeni, kuin lauantaina. Eli muistidamit saarelle (nyt saaren eteen) ja poijulle, jonka jälkeen erilaisten seuruu, luoksetulo ym. kuvioiden kautta ohjaustreeniin. Tässä treenattiin sitä taakse viistoon lähetystä. Laitoin heti damit sekä oikealle, että vasemmalle takaviistoon. Yksi stiplu tuli alussa, kun Merlin lähti ennakoimaan pysäytyspillityksestään omiaan. Pysähtyi uuteen pillitykseen, mutta eteni sen jälkeen väärää kautta väärälle damille, eli sinne, minne olo ennakoinut. 2 onnistumista molempiin suuntiin saatiin.

Muistidamit noukittiin tuon ohjaustreenin välissä ja lopussa. Matkaa oli jo reilusti yli 100 m, mutta paikat tuttuja jonne eteni hyvin suoraviivaisesti. Hyvät palautukset tänään kautta linjan.

Gwendalle treenin lomassa kaksi linjaa samalle pojulle, matkaa alle 50 m. Muisti/malttitreeniä samalla, kun ennen noutoa tehtiin tottelevaisuusjuttuja. Keskityimme perustottelevaisuuteen, malttiin yms. Heiton jälkeen poispäin kääntyminen on jo ok, mutta seuraaminen kohti damia tuotti vaikeuksia: karkasi, muttei nostanut damia minun ärjyessä. Toistettiin tätä pari kertaa, niin että meni hyvin.

Linjat menivät hyvin, toisella kerralla olin heittänyt muualle markkeerauksen ja jättänyt damin sinne, tämä oli vetää koiraa puoleensa, mutta oikeaan suuntaan jatkoi. Ensimmäisessä palautuksessa oli säätämistä, kun ajattelin kokeilla jo istuen luovutusta. Totesin, ettei aika ole vielä varsinaisen noutotreenin yhteydessä kypsä tähän. Lisää treeniä erikseen luovutuksen suhteen. Toisen damin kanssa vastaanotto syliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti