keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Menneiden muistelua ja tavoitteita vuodelle 2013

Vuoden vaihtuessa on usein tapana kertailla kuluneen vuoden tapahtumia ja asettaa seuraavalle vuodelle tavoitteita.

Vuonna 2012:
Merlin: on kasvanut ja kehittynyt, eteen on tullut kaikenlaista teini-iän pientä ongelmaa. Arkielämässä korvat ovat välillä kadonneet ja välillä taas olleet kuulolla. Muut koirat ja ihmiset vuoroin kiinnostavia, jännittäviä tai epäilyttäviä. Ihan vasta viime pävinä on koirassa tapahtunut jotain rauhottumista ja turhan hötkyilyn vähenemistä. Tulevaisuus näyttää, onko tämä vain taas yksi "vaihe".
- On ollut mitä loistavin treenikaveri. Yhden treenin olen vuoden aikana keskeyttänyt, kun haistelu kiinnosti työtä enemmän. Treeneissä (niin nomepuolella kuin agilityssä) kuuliaisuus ja keskittyminen ovat tasaisesti parantuneet, työn ilo on käsinkosketeltavaa :) Häiriönsieto on parantunut hitaasti, mutta varmasti.
-Käväisi Uudenmaan ohjus -kisassa juoksentelemassa hämillään pellolla dami suussa ;)
-läpäisi taipparit hienosti, keväällä starttivaikeudet vaakkujen kanssa selätettiin.
-on treenannut Nome-B (/WT) aloluokkaa varten, mutta starttaaminen jätettiin vielä väliin. Omistaja eikä koira olleet vielä valmiita.
-Kävi 2 kertaa vesilinnustamassa ja osoitti toimivansa oikein mainiosti.
-Aloitti säännöllisen agilityharrastuksen, tällä hetkellä voisi sanoa möllivalmiiksi (möllikisoihin ei vielä ehditty). 1 luokkaan on vielä hiukan matkaa.
-Todettiin terveystarkastuksissa priimalokkaiseksi sekä -polviseksi ja silmät olivat terveet. Muutoinkin on yhtä kennelyskää lukuunottamatta pysynyt terveenä.
-Sai näyttelyssa JUN-EH x 1, NUO-H x 1 ja NUO-EH x 1.
-On mitä mainioin kaveri kainalossa ja loputtoman hellyydenkipeä. Hyväntahtoinen ja huolehtiva laumanjäsen.

Gwenda: on kehittynyt pennusta nuoreksi teiniksi ja omaten päättäväisen, tomeran mutta samalla veikeän luonteen.
-Harjoitellut nomejuttujen ja agilityn alkeita, kehittänyt jatkoa varten hyvää ja luottavaista suhdetta omistajaansa. Into ja itseluottamus kasvavat jatkuvasti. Noutohommissa ollaan edetty Merliniä hitaammin osittain sen vuoksi, että Gwenda vaan on vaatinut hitaampaa etenemistä ja osittain siksi, että  kahden koiran taloudessa treeniä on ollut hiukan vähemmän koiraa kohden. Gwendalla on noissa nomehommissa selkeästi enemmän omaa mielipidettä siitä, miten asian haluaisi toteuttaa. Ja keksisi dameilla varmasti parempaakin tekemistä, joten ihan palautuksen ja luovutuksen toimivuuteen on saanut keskittyä eikä itse tehtäviä ole juuri vaikeutettu.
-Käynyt pentunäyttelyssä ansaiten KP:n
-Lunastanut paikkansa laumassa, muuttunut hiukan pidättäytyvämmästä tytöstä luottavaiseksi, kontaktinhaluiseksi ja riehakkaaksi junioriksi, joka on silminnähtävän onnellinen onnistuessaan tehtävissä.

Tavoitteita/suunnitelmia vuodella 2013
Merlin:
-NOME-B:n ALO-startteja. Jos sattuisi käymään niin hienosti, että saisi jostain ALO1 -tuloksen, tuskin siirryttäisiin vielä AVO-luokkaan. Flättikisälliin, jos homma ei näytä aivan onnettomalta.
-WT-kokeeseen (ALO)?
-Keväällä agilitykisoihin möllien/episten kautta 1 luokkaan
-Syksyllä metsälle
-Jatketaan kasvamista kunnialliseki koirakansalaiseksi ;)
-Jokunen näyttely Näyttelyura jää nyt katsomatta tätä pidemmälle, koska Merlin leikataan.

Gwendalle en vielä kovin selkeitä tavotteita aseta. Jos asiat etenevät hyvin, niin toki menemme taippareihin ja osaamisen ja kypsyyden mukaan voi harkita ALO-starttia, Uudenmaan ohjusta ja juniorimestaruuteen osallistumista. Jos taipparit läpäistään, niin Gwendakin pääsee syksyllä metsälle. Koskaan ei tiedä, mitä ongelmaa eteen tulee ja kuinka paljon aikaa tarvitaan niistä yli pääsemiseen. Agilitypuolella nähdään säännöllisen treenauksen alkaessa, onko vielä syksymmällä mahdollisuuksia kisakentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti