torstai 24. tammikuuta 2013

Gwenda akatemiassa

Merlinin ollessa saikulla, pääsi Gwenda Akatemian ratatreeniin. Ja voi että se oli polleana, kun pääsi treenaamaan Merlinin jäädessä tällä kertaa autoon :)

Ja tämän kanssa on niin erilaista treenata tätä agilityjuttua verrattuna Merliniin vuosi sitten. Ei sen helpompaa tai vaikeampaa, mutta hyvin erilaista. Gwenda seuraa tarkkaan ohjausta, eikä sinkoile tuhatta ja sataa joka suuntaan. Mutta kolikon kääntöpuolena on hitaus ja se, että virettä saa tosissaan nostaa. Uskonpa kuitenkin, että Gwendalla on ajatuksena ensin opetella asiat ja vasta sitten lisätä sitä vauhtia ;)

Teimme rataa 3-7 esteen pätkissä ja pääsimme aivan loppuun asti, mikä sinänsä oli suuri yllätys. Monta Gwendalle uutta ohjauskuviota meni suoraan ilman ongelmia.  Jos jokin kohta ei mennyt heti, niin se sujui sitten toisella tai viimeistään kolmannella yrittämällä. Heti onnistumisen jälkeen siirryimme eteenpäin, koska tämä ei vielä kestä kovasti toistoja. Suorilla pätkillä oli aika hyvä estehakuisuus. Meni renkaasta iha ekalla kerralla läpi oikein. A-meni hyvin, puomillekin uskalsi, mutta alastulo unohtui. Joissan takaakiertokohdissa oli vähän tahmea estehakuisuuden suhteen.

Virettä sai nostattaa välillä kunnolla, vauhti loppui treenin edetessä. Olin joka välissä sanomassa, että "eiköhän tämä riittäisi", mutta niin meitä vaan kannustettiin aina eteenpäin. Ja se viimeinen 7 esteen pätkä meni innolla ja vauhdilla, ja siihen oli hyvä lopettaa.

Seuraavalla 12 viikon setillä (kiitos joulupukin) onkin molemmat koirat samalla tunnilla.

3 kommenttia:

  1. Teilläkin on blogi!! :) Ja hurjan taitavana on Gwenda ollut treeneissä! Noin nuorelta koiralta hieno suoritus!

    VastaaPoista
  2. Pitää minunkin muuten vääntää linkkilista tähän sivuun. Keskiviikkona voisi gwenda leikkisi varmaan mielellään typyn kanssa aksailujen jälkeen :)

    VastaaPoista
  3. ^ on tämä suomenkieli hankalaa...

    VastaaPoista