keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Agilityn tehopäivä

Tänään minulla oli arkivapaa, joten käytimme aamupäivän hyödyksi agilityhallilla. Näillä omatoimivuoroilla saa kyllä parhaimmillaan todella paljon aikaan - kuinka paljon onnistumisen kokemuksia voikaan yhteen treeniin mahtua :)

Molemmat koirat pääsivät kentälle 3 kertaa. Merlinin kanssa tavoitteet olivat tutut: keppejä, kontakteja, lähdössä odottamista ja hyppytekniikkaa. Näihin kun ei ratatreeneissä jää aikaa. Mitään vaikeita ohjausharjoituksia on turha tehdä yksinään, kun niistä ei saa palautetta.

A-este, keinu ja kepit olivat osa jotain satunnaista, mutaman esteen rataa. Rimat olivat korkealla ja välillä vinossa, koska hyppyesteet olivat melko helpoista kulmista. Sain otettua 4/10 verkkoa pois kepeiltä. Ihan satunnaista hairahdusta lukuunottamatta Merlin pujoitteli oikein mainiosti ja epäröimättä verkottomatkin kohdat. Tykkään edelleen tästä verkkomenetelmästä, se on ohjaajalle todella helppo. Ehkä jollain muulla kikalla saa vielä vauhdikkaamman suorituksen, mutta meillä tavoitteet eivät nyt ole niin korkealla.

Kontakteilla olen nyt ottanut pois pysäytyksen ylösmenolta. A-esteellä ei hyppää täydestä vauhdista kontaktin yli. Puomi ja keinu ovat riskialttiimpia, mutta menen nyt riskillä ja korjataan sitten myöhemmin... Olen laittanut siihen ylösmenokontaktille ajoittain namia, ehkä iskostaisi jotain rytmittämistä lihaksiin eikä jatkossakaan pomppisi kontaktinalueen yli..? Mutta alastulon 2on2off -asentoa ja jatkamista vasta luvan kanssa jankattiin.

Hyppytekniikkaa Merlinille: tuttu 5 aidan sarja, rimat 45 cm, etäisyys mun 10 askelta. Hyvin sujui.

Gwendan kanssa keppejä myös, 4/10 verkosta myöskin pois. Onnistuneita suorituksia saatiin myös. Vähän epävarmempaa verrattuna tuohon mustaan kaveriin. Muisteltiin rengasta, tehtiin muutamia ohjausharjoituksia, putkea, A-estettä pari kertaa. Kaikista jännin asia oli puomi, jota on alkanut jännittämään. 2 kertaa tein niin, että nostin sen puomin päälle ja käveli alas ja jossain vaiheessa jännitys katosi ja pikkuinen ei olisi enää muuta halunnutkaan tehdä :) Lisäksi rämäytettiin keinua tassulla alas, jotta tottuisi siihen ääneen.

Kaikenkaikkiaan Gwenda on saanut riehakkuutta, intoa ja vauhtia kentälle eikä virettä tarvitse jatkuvasti olla nostamassa. Ehkä autossa odottelu Merlinin agitreenien aikana on motivoinut... Tai sitten johtuu ihan siitä, että Gwenda on luonteeltaan sellainen, että jos ei ole ihan varma, niin tekee hitaammin ja varovammin ja lisää vaihtia vasta kun tietää, mitä on tekemässä. Lelupalkat toimivat hyvin, myös "kuollut" lelu on alkanut kiinnostamaan.

Ryhmätreeneissä Merlinin kanssa (myös Gwenda kävi pyörähtämässä radalla tekemässä pissat niin jännän puomin alastulolle ja ansaitsemassa minulle pissasakon...). Teimme sellaista etenemisharjoitusta, jossa oli suoraan ja viistoon 4 aidan sarjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti