lauantai 26. tammikuuta 2013

Aamun ohjaustreenit

Aamulla lenkin sijasta molemmille nopeahkot ohjaustreenit, niin voi hyvällä omatullolla lähteä maakuntamatkailemaan viikonlopuksi.

Merlinin treeni toteutui kerrankin suunitelman mukaan (tai kerrankin oli suunniteltu loppuun asti).
Jätin alkuun muistidamit niin, että koira näki niiden jättämisen n 30-40 metrin päästä. Sitten varsinaista asiaa, eli uutena taaksepäin lähetyksiä oikean/vasemman kautta. Matkat ihan lyhykäisinä, motivoin heittämällä damin taakse koiran oikealta/vasemmalta niin että oli vähän takaviistossa. Ensin molemmat suunnat erikseen, no problem.

Sitten toinen muistidami n 80-100 metrin etäisyydeltä. Muistidamien välillä oli n 60 asteen kulma. Toinen oli luodolla/saaressa ja toinen poijun kohdalla. Lähetin ensin saareen, jossa piti edetä parin metrin kaislikon läpi ja kiivetä hiukan ylöspäin. Hyvin eteni nämäkin kohdat ja nosti damin lähihakupillityksellä, koska oli pari metriä sivussa.

Tässä välissä vähän seuruuta, luoksetuloa ja perään taaksepäinlähetysharjoitus, mutta niin, että molemmin puolin takaviistossa oli damit. Erotti hyvin, kumpaa kautta tuli kääntyä :) Tämä takaviistoon lähetys tuntui vielä aiemmin turhan hankalalta hifistelyltä, mutta pikkuhiljaa treenien yhteydessä olen huomannut sen mahdolliset edut. Ja näköjään koiralta tulee hyvin luonnostaan.

Viimeiseksi ohjauksella se toinen dami, joka oli poijulla. Tämä oli tuttu paikka, joten eteni hyvin suoraviivaisesti (ja muisti toki dami suussa ensin merkata poijun...). Hyvät treenit kokonaisuudessaan. Kuuliainen ja vauhdikas koira. Hyvät palautukset ja luovutukset.

Gwendan kanssa jätin poijulle n 50 metrin päähän ensin musitidamin. Sitten malttia/tottelevaisuutta, eli damien heittelyä, jonka lomassa seuruuta, luoksetuloa, paikallaan pysymistä yms. ilman yhtään noutoa. Viimeksi toisen koiran kanssa treenatessa oli paljon vieraskoreampi, eikä damit houkutelleet liikaa, mutta tänään damit vetivät kovasti puoleensa ja jouduin pari kertaa ärähtelemäänkin.

Lopuksi sai hakea muistidamin ohjauksella. Hyvin meni ja palautus/luovutus syliin. Nuo luovtukset ovat siis vielä työn alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti