lauantai 5. tammikuuta 2013

Malttia koirani, malttia!

Vuosi on nyt käynnistynyt nyt kivasti ryhmätreenienkin osalta. Tänään oli ryhmätreenit nome-toko -meiningillä, kukin modifioi tehtäviä oman tasonsa mukaan. Perustottelevaisuutta n. 5 koiran ryhmissä, noutamattomuus-treeniä, pujottelua damien välistä, seuraamista, luoksetuloa. Eli lähinnä malttia, malttia, malttia ja hallintaa. Jokunen ohjaus, mutta lähinnä ohjaajat noutivat dameja koirien katsellessa.

Merlinin kohdalla olin positiivisesti yllättynyt, että se pystyi työskentelemään muiden koirien läsnäollessa. Oli työskennellessään hallinnassa, eikä ajatellutkaan muiden koirien moikkaamista. Tuli luokse damirivistön viertä oikein hienosti.

Mutta auta armias, kun joku muu koira juoksi, pääsi noutamaan tms. Se oli kova paikka pojalle, josta seurasi piippaamista, huutamista, haukkumista, riuhtomista, hyppimistä. Välillä oli niitä hyviäkin hetkiä... Lopussa pääsi tekemään sokon (n 50 metrin) linjan damikasalle ja samaan kohtaan vielä uudestaan. Tosi hyvää työtä teki keskittyen. Eli muut koirat eivät häiritse Merlinin työntekoa, mutta Merliniä häiritsee muiden koirien työnteko. Tämän suhteen tehtiin vielä ihan räätälöityä harjoitusta Merlinille. On tässä jotain toivoa.

Gwendan kanssa samantyyppinen setti. Gwendan kanssa pystyi huoletta olemaan paljon ilman hihnaa, pysyi oikein hyvin paikallaan muiden kirmatessa. Yksi motivoitu 20-30 metrin linjakin, palautus kivasti syliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti