perjantai 11. tammikuuta 2013

Agilitya aina vaan...

Viimeaikaisen agilitypanostuksen perusteella ei uskoisi, että tämä oli se "kakkoslaji", jota tehdään ihan vain vaihtelun vuoksi.

Tänään vapaapäivän kunniaksi suuntasimme ensin agihallin läheisyyteen metsälenkille. Myös Awe-kaveri haettiin mukaan, jotta tämä saisi hiukan vaihtelua elämäänsä. Olin ottanut nome- ja agikamppeet autoon, jos jotain tekisi. Lähes tyhjä agilityhalli vei voiton, kun näitä arkivapaita ei usein ole.

Merlinin kanssa pari sessiota. Kepit ja hyppytekniikka teemana, joita tein suorakulmaisella radalla.. Yhdellä suoralla oli 5 hyppyä peräkkäin (10 askelta etäisyytenä), rimojen korkeus vaihteli. Sitten putki ja kepit, A, pussi ja rengas. Rengas tuli niin nopeasti pussin jälkeen, mikä aiheutti alkuun hämminkiä.

Kepeissä 6/10 verkkoa, jolla homma sujuu ongelmitta. Yritin ottaa vielä yhden pois, mutta ei onnistunut. Nämä kepit ovat se ainoa asia, mikä pitäisi opetella ensimmäistä starttia varten. Ja nyt tuntuu taas tökkivän.

Välissä myös keinua erikseen, on alkanut hahmottaa sitä, miten sen oma liike saa keinun kallistumaan.  Nyt mulla on oma käskykin keinulle (aiemmin oli sama "kiipee", mikä on ollut muillakin kontakteilla). Merlin myös keksi tänään jostain syystä jumittaa A-esteen päälle ihailemaan näkymiä, mikä lie sille tuli... Lopuksi vielä tein 3 esteen suoraa maksimikorkeuksin.

Gwendan kanssa lyhyesti, oli vähän vaisuna. Ja illalla pitäisi vielä jaksaa ensimmäisellä noutaja-agilitykerralla. Keppejä ja ja hyppyteniikkaa (5 esteen suora, 6,5 askelta esteiden väli ja korkeus 20 cm).

Awe pääsi myös kentälle...onpas vanhalle koiralle tuskaista opettaa täysin uutta :)

Ja illalla vielä oli Gwendan agilityn jatkokurssi (UMN), teimme ohjatusti A - takaakierto - putki -settiä ja sitten omatoimisesti keppejä, puomia jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti