maanantai 7. tammikuuta 2013

Katos, mulla onkin dami - sulla ei!

Kantohanki on hyvä juttu, loppuu tekosyyt treenaamattomuuden suhteen, kun damit pysyvät hangen päällä. Tänään molemmille otuksille nometreenien puitteissa hakua. Ja minulle rankkaa tarpomista hangessa, joka välillä kantoi, pääosin ei..

Merlinillä oli 1 lokki, 1 kanidami, 2 damia, joihin oli teipattu siivet (sorsan ja hanhen) ja 3 perusdamia hakuruudussa. Sokkona täytetty. Vähän oli nyt vaihtamista (kerran varmuudella, enkä mene takuuseen, mitä siellä näkymättömissä tapahtui...). Lopussa lähti suoraviivaisemmin palauttamaan. Annoin noutaa 5/7. Lokki ei noussut (oli kaukana, mutta todennäköisimmin koira oli siellä kuitekin käynyt).

Tein sitten eteenlähetyksen lokille. Ei noussut. Sitten heitin lokilla itse makkeerauksen ja johan tuli sieltä. Tein vielä motivoidun linjan (no problen). Ja laitoin koiran haulla etsimään vain lokin (motivoituna). Eli alkukankeuksien jälkeen tuli ihan hyvin. Merlinille pitää keväällä näyttää reippaasti erilaista riistaa, niin kesällä sujuu kokeet (toivottavasti) hyvin. On kuitenkin erittäin kiinnostunut kaikesta riistasta, mutta herkkä suu vaatii totuttelua.

Merlinin kanssa voi jo yleisen hallinnan puitteissa ajatella menevänsä kokeisiin (ALO-luokkaan, jossa ei ole parityöskentelyä). Se ei säntäile minnekään, seuraa siinä melko lähellä, vaikkei käskyn alla olekaan. Dameja voi rauhassa laitella kassiin, eikä Merlin mietikään ilman lupaa hakuruutuun jatkamista. Ei varasta lähdöissä (ja jos välllä meinaa varastaa, niin pysähtyy välittömästi huomattuaan asian).

No Gwenda sitten.. sen kanssa en treenaa riistalla, ennen kuin palautukset kaikella muulla on kunnossa. Gwenda ottaa riistan kuin riistan, oli se sitten missä kunnossa hyvänsä (lenkillä todettua). Gwendan treeni alkoi pienellä malttiosiolla. Dami sivuun ja kutsu luokse. Ekalla kerralla valitsi damin, mutta seuraavilla toistoilla korjasi.

Sitten motivoitu hakuruutu, joka ei mennyt kovin loisteliaasti. Tai itse hakutyössä ei ole mitään ongelmaa (typyhän tekee lenkillä lähes 100% ajasta omaa hakuaan), mutta ne palautukset... Kanidami tuli läheisyyteen, sitä oli kiva repiä. Mun piti hakea se Gwendalta. Seuraava dami oli ihan lähellä, ja nostamisen jälkeen oli lähdössä metsästämään dami suussa, mutta voimakkaalla painostuksella tuli luokse. Lähetin vielä, mutta nyt löysi damin, kantoi vähän matkaa, tiputti ja lähti etsimään kivempia juttuja (lisää kanidameja?). Nyt menin hakemaan koiran itse pois hakuruudusta, kun ei totellut luoksetulokäskyä.

Gwenda puuhun kiinni ja hain itse loput damit, tosin yksi jäi löytymättä. Ja sitten korjausyritykseen. Ihan perusnoutoa. Ensimmäiselle damille meni, otti suuhun, mutta tiputti ja ajatteli jatkavansa matkaa (luoksetulokäskyistä huolimatta). Nyt oli se perkeleen paikka ja typy päättikin, että ehkä kannattaa kuitenkin tulla luokse. 2 noutoa perään, jotka palautti ihan ilman kutsua oikein kiltisti :) Sitten vielä yhdessä etsimään hukkunutta damia, jonka Gwenda löysi ja palautti oikein iloisena. Ei siis mennyt rikki aiemmasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti