torstai 21. kesäkuuta 2012

Torstain touhuja - osa 2

Ennen mökille (4 muun koiran sekaan) menoa piti vielä saada vähän treeniä.  Mökillä on sitten suunnitteilla ainakin verijälkeä Pumalle (hoffi), Gwendalle ja Merlinille. Damitkin otetaan mukaan, jos vaikka löytäisi sopivan nomeilusauman.

Gwendan kanssa tein nyt namialustalla linjaa. Muutoin sitä perushuttua (seuraaminen, luoksetulo, istuminen, maahanmeno). Lisäksi lenkkiin kuului lähihakupillityksellä namien etsimistä ja uimista.

Merlinille kehkeytyi ihan kunnon nometreeni. Vielä vaan pitäisi oppia suunnittelemaan tarkemmin etukäteen. Mutta tehtiin:
-pitkä linja meidän vakkaripaikassa
-koira vierellä heittelin 5 damia oikealle ja vasemmalle. Ekaan karkasi, muihin ei, kun ymmärsi homman jujun. Sitten sai muutaman niistä hakea. Vikan muisti vielä (lähetin markkeeraukseen), mutta sitten meni jo hauksi. Vaihtoi yhden damin johinkin rikkinäiseen koripallontapaiseen ja toi sen ilolla... Yhteen lähetin linjalle. Meni hyvin.
-Suuntia: koira istumaan, damit n 10-20 metrin päähän oikealle ja vasemmalle. Molemmat suunnat kerran. Jonkun suoran linjankin tein. Sitten ex-tempore kokeiluna ohjaus eteen, pystäytys ja vasemmalle damille. Sama juttu oikealle. Tein nämä sellasessa paikassa, jossa toi 90 asteen kulma tulee pakolla. Haasteena oli siis se, että todella pysähtyy ennen käännöstä. Ja pysähtyihän se :)
-tehtiin myös paikallaoloa. Myös pysäytyksiä ihan sellaisenaan. Palkaksi dami tai tennispallo. Myös jossain välissä pitoharjoituksia sivulla seuraten.
-viimeisenä pitkä linja vakkaripaikassa, mutta toiseen suuntaan. Alkuun pysähtyi kysymään neuvoa jo 5 metrin kohdalla. Käveltiin lähemmäksi ja sitten uusi lähetys onnistuneesti.

Vire oli ihan ok, oli ihan vaudikaskin. Keskittyi. Toki alla olevat 2 kunnon lenkkiä ja agitreenit saivat pahimmat hötkyilyt ja sen turbovaihteen pois. Palautukset vaihtelivat tänään erinomaisesta vähän laiskempaan. Pari damia tiputtikin eteen ja välillä hidasteli tai istui laiskasti. Juoksin sitten vaihteeksi poispäin koiran palauttaessa, joka toi taas energiaa ja tarkkuutta toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti