keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Teini-Merlin kapinoi

Meitä oli ilokseni (ja huomaamattani) kuvattu 13.6. agitreeneissä. Jaa, noista videoista huomaa kyllä hyvin omia virheitä.. Agilitytreenit 13.6.

Mutta sitten tähän päivään: Kaikki ei-toivottu käytös 8 kk:n iästä aina sinne pariin vuoteen on sitten niin kätevä pistää teini/uhma/murrosiän piikkiin... Nyt Merlin on keksinyt, että hän ei oikeastaan tarvitse agilitytreeneissä (tai muussakaan kivassa) lainkaan taukoja. Treeni treeniltä se autossa/kentän reunalla odottaminen on alkanut tympiä enemmän ja enemmän... Tänään sai ihan toden teolla raahata koiran tauoille. Jälkimmäisellä treenisessiolla kyllästyi odottamaan paikallaan, kun rakentelin rataa. Normisti on siis odottanut tosi nätisti paikallaan tällä omatoimivuorolla. Nyt se oli jotenkin kumman kiihtynyt siitä, ettei päässyt heti treenaamaan.

Oli siis tiistain omatoimiagility. Teimme Merlinin kanssa muutamia pystäytyskontakteja (ylös- ja alastuloja erikseen) puomilla ja A:lla. Kokeilin A:estettä kokonaisuudessaan. Vielä ei olla valmiita... Keppejä: Ensin 6 ja sitten 12 kepillä vinokeppejä tunnin lopussa, jolloin koiralla oli jo aika hiki.

Ratoja oli 2 erilaista. Ensin yksi 10 esteen rata, joka meni tosi hyvin joka kerta. Pienenä ongelmakohtana oli yksi takaaleikkaus, jossa koira teki piruetin, kun ei ollut varma suunnasta. Johtui todennäköisesti liian myöhään annetusta estekäskystä.

Toinen rata sisälsi samantyyppisen takaaleikkauksen pussin kohdalla, kun ylläolevassa videossa on. Alkuun kääntyi aina väärään suuntaan omasta elämöimisestäni huolimatta. Alkoi sitten sujumaan. Tämän jälkeen olevalla pätkällä oli sekä ohjaaja että koira hukassa, koska en ollut miettinyt tarpeeksi tarkasti, missä järkässä suoritan loppuosan.

Gwendan kanssa tehtiin taas vähän sitä sun tätä ilman suunnitelmia. Tutustutin namialustan ideaan, muutaman kerrran tehtiin aita/hyppy keppi lähes maassa. Jotain peruskäskyjä ja paikallaoloa tehtiin siinä sivussa. Leikittiin pallolla ja rievulla. Alkaa jo tajuamaan lelupalkan päälle, mutta ahneena tyttönä suosii kyllä noita nameja.

Ja pitää vaan edelleen ihailla pikkutytön keskittymistä. Neiti ottaa aika tosissaan tuon treenailun eikä mikään muu kiinnosta treeniaikana. Paikalla pysyy jo todella hyvin. Voin jättää istumaan putken toiseen päähän ja kutsua toisesta päästä. Vinokeppejäkin tehtiin samalla idealla, eli kepit lähes maassa, koira istumaan ja itse menin kutsumaan toiseen päähän. Uutena asiana kokeilimme puomin alastuloa ilman mitään käskyjä, pysäytin kyllä loppuun. Gwendan kanssa aloitan jo pienenä noiden kontaktien alas- ja ylösmenijen opettelun. Saa nähdä, meneekö Merlinin ohi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti