maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannusjäljet

Juhannuksen vietossa mökillä oli Merlinin ja Gwendan lisäksi hoffit Awe ja Puma, sekä chihuahuat Pötkö ja Paksu. Juhannuksen nomeilusuunnitelmat kariutuivat siihen, että alkuloman Merlin oli joka ikisen hetken lumoitunut Puman viehätysvoimasta. Lasittunut katse silmissä vaan yritti ja yritti saada Pumaa leikkimään. Ei voi ymmärtää taas tämän mielenliikkeitä. Välillä on ollut lähes normaalistikin Puman seurassa ja voinut ajatella edes herken jotain muutakin. Treenailuja ei tässä mielentilassa siis paljoa tehty. Heti Puman lähdön jälkeen koira onneksi palasi taas omaksi itsekseen (tosin hyvin väsyneeksi sellaiseksi).

Yhdet verijäljet tein. Verta oli vaan 2,5 dl, joten tein ihan minijäljet kaikille (koiran kokoisille koirille). Ikää oli n. vuorokausi. Pumalle oli tehty pidempi jälki kulmalla, mutta se lähtikin kotiin jo lauantai-iltana, joten joku koirista saisi 2 jälkeä. Lisäksi olin unohtanut jäljestysvaljaat ja -liinan kotiin, joten perushihnoilla mentiin.. Palkkana kissanruokapurkit.

-Ensimmäisenä Awe (ikää n 4 v, tehnyt elämässään kerran yhden nakkijäljen, mutta riistaviettiä löytyy). Awen eka jälki oli n 20-30 metriä yhdellä makauksella. Tajusi heti homman jujun ja jäljesti hienosti.

-Toisena Gwenda. Pituus n 20 m, ei makausta välissä. Aloitin nyt siis suoraan vuorokauden vanhalla jäljellä. Oli kiinnostunut, jäljesti nenä maassa ja eteni kaadolle. Hienoa :)

-Kolmantena Merlin. Pituus n 30-40 m. Yksi makaus...muistaakseni. Nyt teki paljon suoraviivaisemmin, kuin mejäkurssilla (jossa ilmeisesti ihmisjäljet sotkivat). Tekee edelleen aina pientä noutajan siksak-kuviota jäljen päällä. Mitäköhän palkkaa tolle Merlinille keksisi.. Muut koirat ovat niin haltioituneita kissanruokapurkista, mutta jäljestyksen tiimellyksessä Merlin katselee vaan, että "jaa, tällänen...missäs se jälki jatkuu..". Söi kuitenkin herken ihmeteltyään mielellään.

-Koska Awella ei juuri älyllistä virikettä ole kotona, niin se sai tehdä Pumalle tehdyn n 100-150 m jäljen, jossa oli kulma (kulmassa makaus). Jäljesti taas todella hienosti. Kulmakin tehtiin tarkasti, makaus ilmaistiin ja lähdettiin heti oikeaan suuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti