maanantai 25. kesäkuuta 2012

Onnistuneita ohjauksia

Niinkuin joissain aiemmissa teksteissä olen saattanut mainita, niin ohjaus on yksi asia, mihin kesällä panostetaan erityisesti Merlinin kanssa. Tästä pisteestä eteenpäin pitänee taas kaivaa kirjat esiin ja vakoilla muiden blogeista ideoita. Muutama idea onkin jo hautumassa...

Tänään meni superhyvin! Tein juuri ne asiat, joita olin suunnitellutkin etukäteen. En enempää.

-Kellotaulu 4 damilla. n 10-15 metriä vaan matka. Koira istui keskellä, kun vein damit. Istui jopa ihan paikallaan, pää vaan kääntyi, kun vein koiran taakse damin. Kaikki haettiin säntillisesti ja hyvin palautuksin.

-Yhteen muistipaikkaan vähän pidempi linja. Vauhdikkaasti molempiin suuntiin ja nappipalautus.

-Sitten uusi juttu. Aiemmin ollaan tehty lähinnä paikaltaan oikeeta ja vasenta, kunnes torstaina kokeilin pysäytyksen kanssa eteenlähetystä ja sivusuuntaa. Nyt niitylle nurtsia leikkaamalla tehdyssä T-risteyksessä tein eteenlähetyksen (n 15 m), pysäytyksen ja sitten ohjauksen oikealle tai vasemmalle (n 15 m). Molempiin paikkoihin vein damit koiran nähden. Risteyksessä päätin ohjaussuunnan niin, että lähetin juuri vastakkaiseen suuntaan, kun koira oli ennakoimassa. Pysähtyi terävästi ja toimi ohjauksen mukaan. Palautukset taas hyvät.

Gwendan kanssa oli myös puuhalenkki. Tein namialustalla 2 linjaa. Nyt tajusi jo homman jujun (ja tajusin ottaa valkoisen alustan, joka erottuu paremmin). Lisäksi pillillä pysäytyksiä. Yksi nouto damilla. Ja sitten sitä perushuttua: seuraamista, istumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti