torstai 14. kesäkuuta 2012

Se siitä parin viikon nometauosta...

Merlinin Nometauko jäi vajaan viikon mittaiseksi. Teki kuitenkin tehtävänsä. Yritän nyt kuitenkin pysyä siinä, että noudot jäisivät vähäisiksi, jotta vauhti ja motivaatio pysyisivät kohdallaan. Ja sitä tottelevaisuusosiota aina ennen jokaista noutoa.

-Tehtiin yksi linja/ohjaus motivoidusti. Mulla on nyt yksi kohta, johon teen toistuvasti ohjauksen -pidentäen matkaa aina kerta kerralta.
-Veteen kakkosmarkkeeraus. Ei vieläkään tule käteen asti.
-Yksi markkeeraus, joka itse hain.
-Viimeisenä heinikkoon 4 damia, joista 2 haki ohajuksella+lähihakupillityksellä.

Vauhtia ja intoa oli ja korvatkin oli tallella.

Iltapäivän ohjatussa agilityssä tehtiin 2 radanpätkää. Täällä saa aina hyvää palautetta, ja tämä ohjaaja oppii näköjään kaiken kantapään kautta. Harvoja on ne kerrat, kun menee ekalla putkeen. Mutta molemmat saatiin lopulta kerran onnistuneesti. Päivän sanoma on se (taas), että estekäsky hyvissäajoin ennen hyppyä/tms. ja ne "tähän" haltuunotot pitäisi sanoa ennen edellisen hypyn ponnistusta. Jään usein ihmettelemään, että meneehän se varmasti sen hypyn..

Ehdittiin tehdä myös pysäytykset kontaktin ylös- ja alastuloille. Ylösmenon pysäytys menee jo aika hyvin, voin jatkaa matkaa eteenpäin ja koira pysyy. Alastulokontaktilla oikean paikan löytäminen on vielä hakusessa. Tänään olin ekaa kertaa siinäkin liikkeessä. Koira pysyi, joten edistystä on tapahtunut.

Gwendan kanssa ei ihmeempää. Lähinnä ihmetellään maailmaa, mutta on sitä näköjään taas jotain muutakin ehditty tekemään. Keskimäärin yksi nouto päivässä. Nyt istuu jo perusasennossa ja hae-käsky on mukana. Gwenda on myös uinut (vahingossa ja tarkoituksella), mutta ei ole vielä superinnostunut. Edelleen treenataan perusasentoa+seuraamista, istumista+paikallapysymistä, maahanmenoa, etsi-käskyä ja lähihakupillitystä nameilla. Eilen lähdin vähän hakemaan tuntumaa kierimiseen.

Ja tätä blogia päivittäessä Gwenda on ehtinyt kaatamaan ison kukan, repimään siitä lehtiä ja levittämään koko vesikupin sisällön lattialle. Ehtivä tyttö...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti