perjantai 29. kesäkuuta 2012

Ei me osatakaan..

Maanantaina, kun Merlinin kanssa oli nomepuolella niin hyvät ohjaustreenit, niin teimme tänään muutoin lähes identtisen treenin, mutta pidemmillä etäisyyksillä. Jälkikäteen huomasin "oikaisseeni" viimeisessä harjotteessa, joka saattoi olla syy siihen, ettei homma toiminutkaan. Tai sitten johtuu ihan siitä, ettei homma luonnollisesti nyt kuitenkaan ole selkäytimessä.

Sekä nome- että agipuolella elämme nyt aikaa, että ALO-luokassa tai 1-luokassa starttaaminen tuntuu välillä olevan ihan parin kuukauden ja toisinaan sitten valovuoden päässä. Tänään nomen suhteen matka kasvoi taas siihen valovuoteen.

- Ensin se kellotaulu 4 damilla. Matkaa n 30 m. Ihan hyvin meni tämä ja hyvät palautukset.

- Sitten taas muistipaikkaan pitkä linja. Koira ei ehkä huomannutkaan sitä, kun jätin sen. Pysähtyi kysymään neuvoa 20 metrin jälkeen. Mentiin katsomaan, missä dami on. Uusi lähetys. Taas kysyi neuvoa, mutta sitten päässä syttyi ja eteni damille.

- Lopuksi eteen lähetystä, pysäytystä ja oikeaa/vasenta. Damit oli viety koiran nähden. Nyt en kerrannut oikeaa ja vasenta erikseen alkuun. Ekalla kerralla koira ei pysähtynyt ollenkaan. Toisella kerralla meni väärään suuntaan. Tein välissä erikseen molemmat suunnat. Yksi onnistunut setti tuli. Jossain välissä karjaisin liian voimakkaasti EI:tä, kun meni väärään suuntaan ja näytin yrmeältä vielä, kun palautti damia. Se vaikutti heti seuraaviin palautuksiin.

Palaamme siis taaksepäin harjoitteissa. Tuota etenemistä pitäisi vahvistaa. Ja erikseen niitä suuntia. Ja sitä pysähtymisen vahvistamista. Jostain olen bongannut harjoitteen, jossa koira lähetetään eteenpäin ja heti, kun lähtee etenemään avustaja tiputtaa siihen linjalle damin, jolla saisi koiraa jatkamaan vauhdikkaasti linjalla. Pitänee kokeilla.

Gwendan kanssa oli mm. istumista, paikalla pysymistä, eteenpäin lähetystä namialustalla kerran ja damilla kerran. Kieriminen alkoi mennä jo lähes ilman apuja ja seuraaminen kaikkine käännöksineen ja pysähtymisineen menivät tosi hyvin. Lopuksi koira istumassa laitoin n parin metrin päähän nameja nurtsille, jonka jälkeen eteenlähetys ja lähihakupillitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti