keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kontakteja ja keppejä

Tänään tapahtui taas jotain edistystä Merlinin kontakteissa ja kepeissä. Jos viime viikolla Merlin tuntui olevan ihan ylivirittynyt, niin tänään ja eilen se on jaksanut keskittyä upeasti sekä nomepuolella, että agilityssa.

Vaikka viime viikolla jäi kotiläksyksi paljon ohjauksen saralla, niin päätin keskittyä nyt oikeasti niihin kontakteihin ja keppeihin. Niitä ei ryhmätreeneissä pysty harjoittelemaan rauhassa, joten itsekseen opeteltavaksi ne jää.

-En tiedä, teinkö nyt suuremman luokan mokan, kun tehtiin keinua ekaa kertaa ja heti kokonaan. Olen toki joitakin kertoja tehnyt sitä, että palkaan koiran keinun lämäyttämisestä maahan. Nyt tehtiin sitä alkuun. Tein siihen sitten pysäytyksen. Kokeilin sitten jatkaa eteenpäin, hidastin koiraa siinä keskiosassa. Keinu laskeutui, koira ei sätkyillyt, jatkettiin loppuun ja tehtiin pysäytys. Tämä tehtiin muutaman kerran onnistuneesti, koiralle ei ollut mitenkään erityisen jännä juttu.

-Lisäksi A-estettä kokonaisuudessaan. Tämähän ei viimeksi sujunut lainkaan, mutta nyt onnistui. Alkuun erikseen ylös- ja alastulokontakteja (pysäytys, alastulossa on siis käytössä nenän kosketus maahan). Sitten koko este: 2-3 kertaa teki koko setin hyvin, eli jarrutteli sopivasti alastullessa ja jäi vaadittuun asentoon tökkimään nenällä maata. Jee!

- Puomilla myös alas- ja ylösmenokontakteja.

- 6:lla vinokepillä keppejä nyt useita toistoja. Koiran päässä oikein raksutti, kun keskittyi ja mietti, miten ne pitäisi mennä, että saa sen palkan. Lopussa kepit olivat jo aika lähellä toisiaan ja näytti ihan pujottelulta.

-Rataa: kuva alla. Lähinnä esteet 3-6 oli suunniteltuna kotiläksynä etukäteen. Muut esteet olivat edellisiltä valmiina noin. Nyt se koiran takaa ohjaus sujui hyvin. En tiedä ohjasinko oikeaoppisesti, mutta koira tajusi homman. Ainoa haastava kohta oli tuo 6. esteeltä tiukka kurvi putkelle. Ei kuunnellut yhtään mun "tähän"-löpinöitä, kun oli niin varma, että putkeen mennään siitä toisesta päästä.

Gwendan kanssa ollaan nyt siirrytty oikeasti agi-painottesempaan puuhailuun.
-Tehtiin putkea, nyt täysimittainen ja kaartuva. Hienosti meni.
-Puomilla lähdin opettamaan/totuttamaan ylös- ja alasmenokontaktille pysäytystä.
-6:lla vinokepillä, joita nostin jo hiukan, ehkä
maasta nähden n 30-40 asteen kulmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti