maanantai 18. kesäkuuta 2012

Mikä "suora linja"?

Tänään nomeilimme Merlinin kanssa. Aiheena ohjaus (ja se vakio-tottis/malttipuoli). Vaikka sitä linjaa on tehty ihan pienestä, tuntuu, ettei koiralla ole tällä hetkellä hajuakaan, mitä se tarkoittaa. Minusta se on sujunut jossain vaiheessa jopa paremmin. Pitänee perehtyä asiaan ja miettiä, että pitääkö helpottaa harjoitteita vai keksiä vaan uusia konsteja. Ohjaus on kesän vakioteema.

Suunnittelin etukäteen ihan niinkin paljon, että mietin, teenkö kellotaulua vai yhtä linjaa, jossa on pari-kolme damia. Päädyin jälkimmäiseen. Aika lyhyt linja, jossa alkuosa oli suoraa traktorinjälkeä ja loppu ihan tasaista. Koira istumaan, vein damit koiran nähden. Sitten malttiosio, eli koira mukaan seuruuseen ja takaisin aloituspaikalle. Lähempänä olevan luokse eteni suoraan. Kauimmaisessa teki heti polun loputtua poikkeaman 1-2 metrin verran sivulle (veikkaan, että meni tuulen alle). Vein vielä aivan samaan paikkaan yhden damin, mutta eteni aika samalla kaavalla sinne. Luovutukset hyvät.

Vein koiran kanssa damin pellolla olevan tolpan juureen. Lähetys n. 60 metrin päästä. Taas loppuosassa pientä aaltoilua. Hyvä palautus.

Sitten heitto veteen. Välissä seuraamista. Jostain syystä heitin sinisen damin, jota tuskin itsekään näin vedestä. Lähetin nyt veteen linjaan. Ja koira meni NIIN hitaasti, koska ei itsekään nähnyt damia. Mutta oikeaan suuntaan (olihan se kuitenkin markkeerannut pudotuksen). Palautuksessa taas tuli n. metrin vesirajasta, pudotti, ravisti ja sitten palautti. Näissä vesinoudoissa on kyllä hankaluutta luovutuksen osalta. Jos seison vedessä, pudottaa koira damin veteen. Jos seison kauempana rannasta, tulee koira jonkun matkaa maalle ja pudottaa.

Viimeisenä noutona heitin tennispallon pari metriä leveän ojan yli. Nopeasti palautus ja nyt suoraan käteen. Tennispallot tulevat vedestä paljon paremmin käteen, kuin damit.

Sitten paikallaanmakuuta niin, että heittelin kaikki damit ja tennispallot ympärille. Häiriötä riitti, kun taustalla oli nappulasarjalaisten futistreenit ja joku puistojumpparyhmä. Kauempana vielä meni lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä. Kerran nousi istumaan.

Gwendan kanssa oli myös oma lenkki. Tehtiin kaikenlaista. Opetin nyt istumiseen pillikäskyn. Seuraamista, luoksetuloa, paikallapysymistä, kierimisen alkeita ainakin tehtiin. Hienosti pysyi paikallaan, kun levittelin muutaman metrin päähän nameja nurtsille. Lähihakupillityksellä sai poimia namit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti