tiistai 5. kesäkuuta 2012

Aamunomet ja ilta-agit

Kuvittelisi, että koira (Merlin) on jokseenkin väsähtänyt mökki- ja taippariviikonlopusta. Ja eilen sai kuitenkin ihan kunnon lenkitkin (juoksulenkki ja tunnin lenkki lähes kokonaan vapaana). Eilen iltapissatusten jälkeen Merlin oli edelleen vaan menossa ulos. Ei suostunut edes tulemaan makuuhuoneeseen. Oli levoton ja kävi toistamiseen ulko-ovella. Vaikutti siis siltä, että oli oikeasti jokin hätä ja tarve mennä ulos. Keskellä yötä siis. Mentiin sitten ulos. Ei ollut kakkahätä.. eikä edes pissahätä.. Ja Merlinhän vaan juoksi pitkin maita ja mantuja maailman onnellisimpana otuksena. Ja yhden citykaninkin kävi hätyyttelemässä. Että sellasta... Nukkumaanmennessä maalailin jo seuraavalle aamulle mielessäni superpitkää linjaa, jossa saa sitten tosissaan pinkoa..

Päivän sisältö lyhyesti: Aamulla Merlinin kanssa nomeilua. Ohjaus teemana. Kaikki nyt motivoituna/muistina. Linjalle lähetystä erilaisissa paikossa ja etäisyyksillä. 2 damia oli mukana, niillä tehtiin 180 asteen kulmassa. Lisäksi kerran oikea ja kerran vasen suunta veteen. Toi parin metrin päähän rannassta jalkojen juureen, tiputti ja ravisteli... Noiden lomassa sitä seuruuta ja paikallaan istumista.  On alkanut hiffaamaan sen, että kannattaa totella, niin pääsee tekemään kivoja juttuja.

Gwenda treffasi päivällä viikkoa vanhemman labukan. Illalla taas omatoimiagi. Gwendan kanssa 2 lyhyttä settiä. Leikkimistä, vinokeppejä, aitaa puomi maassa, putkea. Maahanmenoakin tehtiin, meni ilman mitään vartalo/käsiapua. Terävä tyttö. Toistoja max 3 per juttu.

Merlinin kanssa niinikään 2 settiä. En juuri jankkaa asioita tämänkään kanssa, vaan pidän motivaation korkealla tekemällä monipuolisesti. Tehtiin A:lla muutama pysäytyskontaki alas- ja ylösmenoihin. Alastulokontaktissa olen itse seisovassa asennossa, vielä paikallaan. Ylösmenoihin ollaan otettu välillä joku aita ensin ja siitä kontaktille. Ja jatkan itse liiketta koiran pysähtyessä. Vinokeppejä tehtiin myös. Lopussa sain jo suoristettua niin, että näytti kerran ihan oikealta pujottelulta. Sitten 8 esteen rataa (aitoja ja 2 putkea) pätkissä ja kokonaisena. Tehtiin sitä päällejuoksua, johon kompastuttiin viime treeneissä. Tänään siinä ei ongelmaa. Parissa muussa kohdassa oli ongelma koiran irtoamisessa. Kun rata jatkuisi minuusta poispäin, niin koira kääntyy minuun päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti