torstai 23. toukokuuta 2013

Vettä, ohjauksia ja hakua

Tässä on alkamassa tälläiset "huono koiranomistaja" -päivät, eli treenit ja lenkit jäävät 1-2 viikon aikana vähäisemmiksi. Puserrettiin iltahämäräsä sitten pikkuiset treenit.

Merlin: Treenipaikassa oli sellainen muutaman metrin levyinen oja. Tein taakselähetyksiä, oikeaa, vasenta ja eteenlähetystä niin, että dameja oli usein kerrallaan maassa 2-3 kappaletta eri suunnissa ja yksi ojan toisella puolella. Tarkoitus saada irtoamaan etenkin sivusuunnissa ja taakselähetyksessä veteen. Ja toisena ne vedestä palautukset.

Meni ihan loistavasti. Noutoja tuli kaikenkaikkiaan jotain 8, joista 4 sieltä ojan toiselta puolelta. Kaikki palautukset tiputtamatta/ravistamatta ja monessa olin itse 10-20 metriä rannasta. Eikä mun tarvinnut enää niin kovasti pitää älämölöä koiran noustessa vedestä.

Tauon jälkeen hakuruutu ilman motivointia. (6 damia) Lähimmät 2-3 damia nousivat nopeasti, mutta sitten koira harhautui ihan muualle ja oikealla alueellakin ollessaan teki huolimatonta työtä. Laitoin koiran istumaan hetkeksi ja nosti 2 damia vielä tauon jälkeen ylös. Viimeinen dami oli ojan toisella puolella. Ohjasin sinne hakuun ihan ojan vierestä, jolloin vasta meni veteen.

Gwenda: Saman tyyppisiä juttuja, mutta noutoja 5-6. Kolme noutoa oja yli. Ensimmäinen tippui, mutta kielsin ja korjasin välittömästi (heitin damin uudestaan veteen). Tämä onnistui ja loput kaksi onnistuivat myös.

Tein helpon hakuruudun selkeään ja helppoon maastoon (ilman motivointia, koska muuten kuumenee liikaa). Lähin dami nousi todella nopeasti, mutta seuraavaksi koira katosi ties minne. En halunnut kutsua nuorta koiraa pois ruudusta ja sehän tosiaan teki hakua kaislikossa, ylitti ojan pariin otteeseen, irtosi ties kuinka kauas. Mutta ruutuun ei osunut... Kun lopulta löysi toisen, niin sai vapaalla haulla etsiä kaksi muuta. Ei ihan nappiin siis mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti