torstai 30. toukokuuta 2013

Alkuviikon treenit

Nyt "huono koiranomistaja" -päivien aikana ollaan se vähä aika käytetty treenaamiseen ja lenkkeilyyn blogipäivittämisen sijaan.

Maanantaina alkuun nometreeniä. Merlinillä tavoitteena "perusasiat kuntoon". Tein eteenlähetyksiä motivoituna ja sokkona. Ja olin tarkkana siitä, että jos takapuoli nousee ylös omia aikojaan, niin ei saa hakea damia ollenkaan. Mutta se jotenkin skarppasi, koska lukemattomista lähetyksistä jouduin hakemaan itse vain yhden. Tämä takapuolen nouseminen onkin suurempi ongelma motivoiduissa linjoissa veden äärellä.

Kiinnitin erityishuomiota seuraamiseen ja perusasentoon, jotka olivat todella huonoja tällä kertaa. Oli tiukkana siinä, ettei pääse noutamaan, ennen kuin seuraa nätisti. Ja siinähän sai aina kävellä jonkin tovin... Jonkinlaista malttijuttua myös tehtiin.

Kaikista vaikein harjoitus oli tennispallosta poispäin istuminen perusasennossa. Ja tämä oli se kohta, missä mulla meni hermo (pallohullu koira kun on). Jotta sai edes jokseenkin onnistuneen suorituksen, mun piti laittaa se hihnaan ja asetella koira oikeaan asentoon (josta pongahti, kuin vieteri naama palloon päin...). Jotenkin rävelsin siinä sitten, mutta lukemattomia kertoja taas tätä paukutettiin.

Jotenkin jäi nihkeä fiilis treenistä. Kun olin niin tiukkana (ja tänään koira taas oli, kuin mikäkin väkkärä), tuli treeniin yleisesti sellainen turhautunut tunnelma. Ainakin mulle. Koiralla taisi olla ihan kivaa, kun tuo ei nyt niin ota itseensä mun huonoiluista.

Gwendan kanssa ihan perusjuttuja. Lähinnä motivoituja linjoja. Joku sokko linja tielläkin. Hakeutui mieluummin metsään, koska siellähän ne damit yleensä ovat olleet. Eli pitää tehdä motivoituja linjoja enemmän teillä yms. ennen niitä sokkoja. Tämä teki ihan kivasti.

Perään akatemialla agitreenit. Rata tuntui taas alkuun niin vaikealta, ettei siitä mitenkään selviä. Mutta meni oikein hienosti, eikä mihinkään kohtaan juututtu.

Merlinin kanssa tehtiin alkuun esteet 1-4 (4 oli kepit). Ekalla kerralla sähelsi keppien vikat välit. Korjattiin ja meni oikein. Lopputreeni tehtiin sitä loppuosaa radasta. Saatiin itseasiassa lopussa tehtyä se kokonaisuudessaan vaan yhdellä virheellä, joten ei valittamista.

Gwenda teki tällä kertaa oikein vauhdillakin monia kohtia. Gwendan kanssa oli taas helpompi mennä, kun on vähän hitaampi ja seuraa ohjausta tarkasti. Gwenda sai oikein erityismaininnnan kehittymisestään.

Keskiviikkona Ojangossa auringonpaahteessa agitreenit. Lyhyitä, selkeitä ratapätkiä. Molemmilla meni oikein mainiosti. Eipä siitä sen enempää kerrottavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti