sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Merlin treenaa

Gwendalla oli tänään vapaapäivä, mutta Merlinin kanssa teimme treenit. Teemana oli taakselähetykset ja vaihtamattomuus. Merlinin kanssa pitää panostaa tuohon vaihtamattomuusasiaan, koska shoppailua on kevään mittaan alkanut ilmenemään. Ja ei riitä, että se oppii vaihtamisen olevan kiellettyä tilanteessa A, vaan erilaisilla treeneillä tahkotaan, ettei myöskään tilanteissa B, C, D ja E saa vaihtaa.

Nuo taakselähetykset ovat myös olleet heikko lenkki. Niitä ei vaan ole tullut tehtyä. Päässä oli hyvin hatara suunnitelma ja treenistä muodostui seuraavanlainen.

1. Motivoitu linja damille, palautuksessa heitän toisen damin jonnekin.
2. Tätä äsken heitettyä damia käytetään seuraavaksi. Eli koira istumaan ja ohjaaja siirtyy muualle. Dami jää niin, että siitä voi luonnollisesti lähettää koiran joko oikean tai vasemman kautta taakse.
3. taas palautuksessa heitto ja ikiliikkuja kulkee

Välillä saatoin ottaa tosin heitetyn damin itse ja vein toisen damin seuraavaa noutoa varten. Välille tehtiin myös ihan eteenlähetyksellä nouto. Välillä heitin tuon häiriödamin, kun koira oli vielä kaukana ja välillä taas koiran ollessa jo lähes luonani. 2 kertaa tarvitsi kiellon (ja minut varmistamaan, ettei vaihda), mutta kerta kerralta homma parani. Alkuun daminheittovaiheessa koiran palautuslinja teki pienen kaarroksen ja sitä sai kutsua uudelleen luokse, mutta loppua kohti parani.

Teimme yhden linjan treenin alussa jätetylle muistidamille.

Lopuksi lammella motivoitu linja. Heitin damin vastarannalla "tosi pitkälle kaislikkoon". Kiersimme toiselle puolelle, josta katsoessa dami oli ihan rannassa. Koira ei nähnyt sitä lähetyspaikalta. Meni alun epäröinnin jälkeen vauhdilla veteen (ei lähtenyt kiertämään, vaikka olisi aika hyvin päässyt maata pitkin). Linja oli alkuun avistuksen vino, yritin pysäyttää pillillä ja korjata, mutta koira ei reagoinut vedessä (ja kaukana) pysäytyskäskyyn. Havaitsi siinä vaiheessa itsekin damin ja korjasi linjan. Palautus maata pitkin (pitäisi saada nämä damit kauemmaksi rannasta. Nyt mulla ei ollut kumppareita ja ranta oli pitkän matkaa mutainen). Hyvä puoli tässä oli, että juoksi sen 100 metriä tiputtamatta damia matkalla. Menin vielä puskan taakse piiloon, jotta malttoin pitää damin suussa ihan loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti