maanantai 20. toukokuuta 2013

Supermaanantai osa 2 - vesitreeni

Agilitystä suuntasimme Porvooseen tarkistamaan raksaa ja nomeilemaan vesitreenin merkeissä.

Mulla oli oikeastaan kolme paikkaa, johon tein noutoja.
Paikka A oli n 15-20 metriä rannasta sellainen pieni kaislikko/maapläntti, johon on helppo ohjata koira suoraan linjaan. Tänne on hyvä heittää damia ilman, että virta vie ja haetuttaa vasta myöhemmin.
Paikka B taas 30 metriä rannasta oleva matalikko, jossa on joku kivi ja harvaa kaislikkoa (tähän pystyy heittämään damin laiturilta), n 30 asteen kulmassa paikasta A.
Paikka C oli eri lähetyspaikalla. Ihan vaan avovesi, johon voi heittää damin taas laiturilta.

Tein molemmille koirille noudot pääosin muistina/ohjauksena ja tuohon paikkaan A myös sokkona. Eli heiton jälkeen ei päässyt suoraan veteen, vaan tehtiin seuruuta, haettiin mahdollisesti maalta toinen dami tms. Molemmat koirat taisivat tehdä kolmessa, hyvin lyhyessä osassa.

Merlin
-Maalle muistidami ja paikkaan A dami. Ensin nouto maalta ja sitten paikasta A (välissä parikymmentä metriä seuruuta). Tässä tiputti matkalla ja ravisti. Kielsin, tein uuden, lyhyemmän noudon vedestä ja onnistunut palautus (juoksin vähän poispäin rannasta koiran noustessa vedestä).

-Dami paikkaan B. Alkuun oli hankala saada veteen oikeasta kohdasta, koska M oli menossa sinne laiturin nokkaan päin (josta oli nähnyt heiton). Sain lopulta veteen ja koira eteni hyvin. Palautuksessa lähdin juoksemaan poispäin rannasta ja sain damin käteen ilman tiputteluja.

-Damit paikkaan A ja B (motivoidusti nämäkin). Ensin ohjaus paikkaan A ongelmitta. Palautuksessa siinä kohtaa, kun nousi vedestä kovasti luoksekutsua ja sain damin käteen ilman ravisteluja/tiputteluja. Ohjaus paikkaan B. Suuntautui ensin paikkaan A ja nousi maalle, tässä pysäytin pillillä ja ohjasin oikealle paikkaan B, irtosi hyvin ja palautus oli suoraviivainen. Taas kovasti kutsua siinä palautusvaiheessa ja sain damin juuri ja juuri ilman tiputteluja.

- Sokko ohjaus paikkaan A. Irtosi todella hyvin. Palautuksessa varmaan taas juoksin vähän poispäin ja sain damin käteen ilman tiputteluja.

-Heitto paikkaan C ja pienen seuraamisen jälkeen lähetys. Juoksin palautuksessa taas vajan taakse ja sain damin ilman tiputteluja.

Kaiken kaikkiaan vain yksi tiputus ja ravistelu palautuksissa, mikä on tämän hetkiseen tilanteeseen nähden suuri voitto. Toki jokainen palautus tarvitsi vielä joko suurta älämölöä tai juoksua poispäin rannasta. Ohjauksiin Merlin oli kovasti varastamassa useaan otteeseen. Siinä vaiheessa, kun kumarruin lähetysasentoon, oli koira usein jo lähdössä/nostamassa takapuolta. Uskoo kyllä aina kieltoa ja palaa takaisin. Mutta tähän pitää kiinnittää huomiota. Pitäisi tehdä ihan sellaisen treeni, jossa ei pääse lainkaan noutamaan sitä damia, jos takapuoli nousee. Vesitreeneihin on hankalaa yhdistää (ilman venettä), kun jonkun se dami on noudettava.

Gwenda
-Muistidami maalle ja dami paikkaan A. Ensin nouto maalta ja sitten ohjaus paikkaan A. Hyvin irtosi. Vedestä luovutuksessa vähän ravisteli dami suussa, mutta dami ei tippunut.

-Uusi heitto paikkaan A ja pienen seuruun jälkeen nouto. Nyt juoksin poispäin rannasta ja sain damin käteen ilman ravisteluja/tiputteluja.

-Ennen taukoa heitin damin Gwendan nähden paikkaan A (tämän Merlin oikeasti nouti tässä välissä). Tauon jälkeen laitoin Gwendan istumaan vajan taakse, jotta ei näkisi uutta heittoa samaan kohtaan. Sitten ohjaus. Irtosi todella hyvin ja dami nousi. Palautuksessa kova kutsuminen luokse ja koira tuli ilman ravisteluja, dami taisi livetä kädestä.

-Heitto paikkaan A. Heitto paikkaan C, josta ensin nouto (palautuksessa juoksin vajan taakse ja sain damin varmasti käteen. Ohjaus paikkaan A, meni hyvin.

-Teimme vielä yhden motivoidun linjan tiellä. Olikohan tässä kaikki... Saattoi joko vesinouto vielä olla...

Gwendakin tarvitsee vielä palautuksissa luoksetulokutsua/juoksemista poispäin, jottei tiputtele. Tässä ei kuitenkaan tilanne tunnu aivan niin hankalalta, kuin Merlinillä samassa vaiheessa. Kaiken kaikkiaan vesinoutoja on ollut vähän ja jos nyt saisi vahvistettua noita oikeaoppisia palautuksia/luovutuksia, niin hyvältä näyttää. Merlinin kanssa vuosi sitten vesitreeni oli pitkään lähinnä sitä, että dami heitettiin avoveteen ja koira pääsi suoraan noutamaan. Gwendan kanssa yritän alusta asti saada enemmän ohjauksia ja malttitreeniä paljon myös vesinoudoissa. Ja dameja haastavampiin paikkoihin, vaikka kaislikkoihin. Avovedessä sitten lähinnä satunnaisia noutija tai pidempiä matkoja. Sopivia rantoja vain on joskus hankala löytää...

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti