lauantai 11. toukokuuta 2013

Se ui sittenkin!

Tänään vietimme Gwendan kanssa tyttöjen päivän Merlinin jäädessä sairastamaan kotiin. Suuntasimme Petran ja Eban luo vesitreeneihin. Heidi oli mukana Alvan kanssa. Meillähän on nyt keväällä ollut pikkasen käynnistysvaikeuksia näissä vesihommissa, mutta aamulenkeillä on nyt heitelty koirille vuorotellen palloa veteen, eivätkä lyhyemmät matkat tuota ongelmia. Nyt oli uusi ranta ja vene, joten paljon potentiaalista ongelmaa...

Vesinoudot lokilla:
Gwenda sai ensin motivoida itseään katselemalla Ebban noutoja. Sitten heitto lokilla vähän lähemmäksi rantaa veneestä. Lähti epäröimättä, otti spontaanisti suuhun. Otin vastaan rantavedessä ja sain juuri ja juuri käteen, ennen kuin oli tiputtamassa.

Toinen heitto jo selkeästi kauempaa. Lähti yllättänen suoraviivaisesti veteen. Suuntasi uintia sivuun menevän veneen suuntaan, mutta suotuisan tuulen ansiosta havaitsi lokin. Palautus pari metriä kuivan puolelle. Oli jo tiputtamassa ja ravistamassa, mutta kiellolla keskeytti ja palautti ensin lokin.

Hakuruutu:
Hakuruutu ilman motivointia 3 variksella ja yhdellä lokilla. Koira työskenteli pääosin niin, ettei sitä nähnyt. Alussa ei oikein irronnut ruutuun. En tiedä, oliko jotenkin huono lähetys vai mitä... toinenkin lähetys vähän takkuili. Mutta kaiken kaikkiaan 2 varista ja yksi lokki tuli. En haetuttanut tyhjäksi. Ensimmäinen palautus tippui, muut käteen.

Lisää vesinoutoja:
Kruisailimme vielä Porvooseen katsastamassa raksaamme ja teimme vielä näin aurinkoisella säällä vähän vesinoutoja venerannassa. Sai hyvin heitettyä laitureilta vähän pidemmälle.

Ensimäinen nouto, jossa olisi pitänyt mennä rannassa olevien, laonneiden kaislojen läpi oli liian jännä. Vaihdoimme paikkaa ja teimme onnistuneita ja aika pitkiäkin noutoja helpommassa paikassa. Kun nämä sujui varmasti, menimme toiseen kohtaan, jossa oli suoraan kiviltä syvään veteen meno. Ei ongelmaa. Lopuksi vielä alun kaislojen läpi ongelmitta. Lopetimme hyvän sään aikaan, kun virtaa olisi ollut vielä vaikka kuinka.

Palautuksista kaksi tippui. Toinen ihan ravistelun takia (korjausheitto välittömästi lähemmäs ja onnistunut luovutus). Toinen oli taas sellainen, jossa juoksin venevajan taakse piiloon ja palautusmatkalla vajasta lensi hanhi Gwendan kylkeen/juuri selkää hipoen yli. Tiputti damin ja seuraili vähän aikaa, mihin hanhi meni...

Muita juttuja:
Yksi muistidami noudettiin vielä maalta onnistuneesti. Lopuski vielä pari taakselähetystä.

Aika hyvin alkaa asiat olla mallillaan taippareita varten. Vielä vaan varmuutta vesityöhön, ehkä toisenlaisen veneen näkemistä ja pidempi jälki pupulla, niin eiköhän homma suju. Nyt jännitetään, ehtiikö juoksut alkamaan sopivasti nyt, vai osuuko juuri taippareiden päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti