keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vapputreenit

Voihan..... tänään tehtiin taas hallaa Gwendan vesityölle. Se on jo nyt leikeissä mennyt uimaan aika pitkällekin, joten ajattelin viskoa damia veteen. Meni liian pitkälle ja eihän tuo taas uskaltanut damille asti. Yritin korjata tekemällä 3 lyhyempää vesinoutoa, mutta taas tyttöä jäi häiritsemään tuo yksi dami.

Kutsuin Merlinin paikalle, mutta siinä vaiheessa dami oli mennyt jo tuulen mukana pitkälle Vanhankaupungin lahdelle. Siinä meni taas yksi dami. Mutta tehtiin muutakin:

Gwenda
Eteenlähetys, pysäytys ja oikea. Hyvin meni.
Sama juttu vasemmalle. Nyt oikealta oli jo poimittu dami, joten Gwenda tiesi mihin mennä, eikä kuunnellut pysäytyskäskyä. Tein vielä yhden lähetyksen vasemmalle paikaltaan.
Kaksi motivoitua linjaa. Toinen dami oli jätetty aivan treenin alussa paikalleen, mutta lähti suoraviivaisesti tähänkin. Hyvät luovutukset tänään.

Merlin (Mulla oli pinna vähän kireällä, kun yksi dami oli taas hukattu. Merlin ei näyttänyt paineistuvan)
-Yritin lähettää sinne lahdelle tippuneen damin luo, mutta oli jo ihan toivotonta. Vedessä ollessaan heitin uuden damin, jotta sai jotain noudettavaa, kun oli kuitenkin alkuun irronnut. Palauttaessa olin itse juuri ja juuri rantavedessä. Merlin tiputti damin varpailleni, mutta karjaisin EI, estin sitä kädellä ravistamasta. Merlin otti kehoituksesta damin uudestaan suuhun ja luovutti käteen. Palkkasin.
-1 sokko linja polkua pitkin. Hyvää työtä.
-2 sokkoa linjaa muutaman metrin levyisen ojan yli. Ensimmäisellä lähetyksellä oli lähdössä ihan muualle, mutta sitten meni ojan yli. Oli palautuksessa lähdössä joko kiertämään ojaa tai menossa Gwendan ja miehen perään. Kovalla karjaisulla muutti suunnitelmaa ja palasi ojan yli. Liekö alkutreenin palautteesta vai mistä, mutta dami tuli rannasta muutaman metrin maalle ja käteen.
-Toinen lähetys samasta kohdasta, mutta dami oli pidemmällä maalla. Meni ihan ok, palautti suoraan ojan yli ja dami tuli käteen asti.
-Pidempiä motivoituja ohjauksia lammella. Heitin toiselta rannalta damin veteem ja kiersin koiran kanssa vastarannalle, josta lähetys. Ensimmäinen meni hyvin ja otin damin vastaan heti vedessä. Oli tiputtamassa, mutta kehoitusesta sain damin käteen.
-Toisen tein peilikuvana. Heitin damin pitkälle rannasta, mutta tuuli vei rantaan. Koira ei vedessä suoraan havaunnut sitä, mutta luottavaisesti eteni vastarannalle. Koska oli jo rannassa, niin lähti sitten rantaa pitkin palauttamaan kiireen vilkkaan damia. Jotain hyvää tässä oli; ei missään vaiheessa tiputtanut ja ravistanut.

Mutta jäi vähän kökkö fiilis. Gwenda olisi tarkoitus ilmoittaa kesäkuun alun taippareihin, mutta jos jatkan samaan malliin tämän vesijutun kanssa, niin kannattaa siirtää taipparit myöhäisemmäksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti