maanantai 20. toukokuuta 2013

Supermaanantai osa 1 - omatoimiagit

Kun kerran vuosituhannessa saa töissä nukkua yön, niin seuraavan päivän vapaa käytetäänkin tehokkaasti. Ja toistaiseksi päivän treeneihin on mahtunut paljon ilon aiheita.

Aamulla omatoimiagit.

Merlin treenasi kolmessa osassa ja kolmella eri kentällä. Teemana olivat kepit ja kontaktit. Teimme paljon erilaista, helpohkoa rataa niillä esteillä, mitä siellä oli niin, että kepit ja kontaktit olivat mukana.

Kahdessa ensimmäisessä setissä keskityimme keppeihin (siitä on taas aikaa, kun niitä on tehty). Ensin erikseen kuudella kepillä, että hahmotti homman. Sitten kahteentoista keppiin ja yllätyksekseni n. puolet suorituksista menivät puhtaasti. Teimme keppejä osana rataa ja näinkin tuli välillä suoraan puhtaita suorituksia. Pääosin kuitenkin radalla tuli ensin virhe ja vasta korjatessa teki puhtaasti. Korjaan aina niin, että aloitan alusta.

Vaihdoin tauon jälkeen rataa, jotta saisi tehdä erilaisilla kepeillä eri radoilla. Ratoja tehdessäni huomasin  kontaktien alastulojen kovasti unohtuneen. Kolmas setti meni pääosin tämän korjaamiseen. Pitänee laittaa taas radoillakin välillä sitä namialustaa kontaktin alastuloon. Treenattiin kokonaisudessa aika paljon ja jo + 14 asteessa pilvisellä säällä Merlin läkähtyi aika tavalla. Toisaalta hyvä, että tottuu nyt lämpimämmässäkin työskentelyyn ja silloin. Ja hyvin yritti, vaikka selkeästi jo painoi jaloissa. Kovasti olisi vielä radalle palannut, vaikka oli jo kaikkensa antaneen näköinen.

Gwenda on selkeästi nyt saanut lisäintoa tekemiseen ja putkirallikisa toi uutta puhtia putkiin. Nyt radalla suuntasi oitis lähimmälle putkelle :) Teimme kahdessa osassa (lyhyet setit) eri radoilla. Teemana oli erityisesti keinu, jotta saataisiin se mukaan ratatreeneihin. Toisena teemana oli vauhti. Teimme suoraviivaisia ratapätkiä, joissa oli helppo pitää vauhtia ja intoa yllä. Huomasin, että Gwendankin kontaktin alastulot ovat päässeet unohtumaan, mikä tarkoittaa seuraavaan treeniin kontaktisulkeisia molemmille.

Ensimmäisellä kerralla keinu yllätti rämähtäessään, mutta G ei saanut kovin suurta sätkyä. Toisella kerralla sitten jo osasi hidastaa vähän siinä kohtaa, kun keinu keikahtaa. Eipä enää edes typyä jännittänyt. Siitä eteenpäin ilman ongelmia :)

Teimme kuudella kepillä pari kertaa kepit, jottei täysin unohdu. Vähän käsiapuja tarvitsi (kentällä ei ollut verkkoja). Kaiken kaikkiaan Gwenda teki hyvällä innolla ja vauhdilla. Yhtään sellaista jäätymistä ei tullut, mitä aiemmin on treeneissä tullut joidenkin ohjauskoukeroiden yhteydessä tai putkeen menoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti