tiistai 14. toukokuuta 2013

13.5. Nome

Jo rutiiniksi muodostuma omatoiminome ennen akatemian ratatreeniä.

Merlin: Nyt huomaan, mitä käy, kun tekee liikaa sokkoja linjoja (ainakin meillä). Tulee epävarmuutta ja homma menee vähän niinkuin hauksi suoraviivaisuuden unohtuessa. Seuraavaksi pitää tehdä ensin ne motivoidut linjat ja sitten toisella kierroksella vaikka samoihin kohtiin "sokot". Tai sitten sokot linjat vaan niin selkeisiin paikkoihin, ettei juuri virheitä tule.

-Alkuun sokko linja x 4. Ensimmäinen lähti ihan lapasesta, koira lähti tekemään vähän kuin hakua. Välillä pysähtyi pilliin ja totteli merkkiä ja välillä ei. Yllättäen oikea dami nousi.

Seuraava oli jo selkeämmässä paikassa, jossa kuljettiin pellon reunaa. Meni hyvin. Kolmas oli samassa linjassa ja meni myös hyvin.

Neljäs taas hankalassa paikassa pellon keskellä, meni hauksi. Menin näyttämään damia ja lähetin motivoidusti.

-Toisella sessiolla motivoituja linjoja x 3(?). Vein alkuun useamman damin eri paikkoihin (oli ojan ylitystä, pellolta metsään menoa ym. Nyt meni todella hyvin, saipahan vähän suoraviivaisuutta taas menoon. Tein joissain palautuksissa vaihtamattomuustreeniä, eli heittelin dameja palautuksen aikana.

Tämän session loppuun vähän oikeaa suuntaa.

-Kolmannella sessiolla sitten jumitettiin todella. Tein uudessa paikassa ojan yli vinossa kulmassa motivoidun linjan (koira näki kauempaa, kun heitin damin ojan yli). Lisäksi laitoin pari häiriödamia ikään kuin kujaksi. Tämä oli yllättävän vaikea, koira jumittui totaalisesti ojan reunaan. Menin aina lähemmäksi lähettämään ja vasta viimeisellä (ties kuinka monennella) kerralla sain ojan yli, kun lähetin aivan ojan reunasta.

Tein korjauskierroksen. Heitin samaan paikkaan damin, niin että koira näki lähempää, missä se on ja uusi lähetys (häiriödamit edelleen maassa). Nyt onnistunut suoritus.

Näille häiriödameille noudot (koira istumassa ja suuntamerkillä damille).

Lopuksi kuuden damin kellotaulu. Lyhyet etäisyydet. Meni oikein. Kaiken kaikkiaan oli vauhtia mennen tullen ja jäi hyvä mieli treenistä, vaikkei kaikki nyt ihan putkeen mennytkään.

Gwenda:
-Motivoidut linjat x 3. Vein alkuun koiran kanssa kaikki damit. Taas oli yhdessä ojan ylitys ja yksi oli vähän metsän puolella. Tosi hyvin muisti paikat ja irtosi suoraviivaisesti kaikkiin.

-Taisimme tehdä myös taakselähityksiä pari kappaletta. Palautuksessa heitto, ei vaihtanut. Ja tälle damille taas seuraava taakselähetys.

-Toisessa sessiossa lähihakua ja sen yhteydessä vaihtamattomuustreeni niin, etä olin koiran huomaamatta jättänyt palautusmatkalle damin. Koiran nähden piilotin damin heinän alle. Koira istumaan, menin kauemmaksi ja pillitin lähihakuun. Tätä pari kertaa. Ei vaihtanut.

Hyvät palautukset, vaihtia oli. Toisella sessiolla oli alkuun haasteita saada mielenkiinto tekemiseen, kun havaitsi myyrän (ja sen kolot)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti