perjantai 17. toukokuuta 2013

Nomeilua Veikkolassa 16.5.

Omat treenit Veikkolassa (miehen sanoin: et sitten yhtään lähempää löytänyt treeni/lenkkipaikkaa..)

Merlinillä teemana taakselähetykset (yksi heikko kohta) ja lähihaku. Kaikki motivoituna (osa niin, että dami sai olla pöpelikössä pidempään ennen noutoa). Oli aika lämmin sää ja näkyi pikkaisen hitaampana vauhtina. Saas nähdä, irtoaako koira lainkaan kesähelteillä.

-Taakselähetyksiä treenin aikana yhteensä 5-6. Osa polulla, osa ihan metsässä, yhdessä ojan ylitystä ja rinteeseen menoa. Viimeinen dami oli jätetty niin, että välissä oli tehty paljon muuta. Paikka oli aika selkeä polku kahden lammikon välissä, mutta silti oli vähän vaikeuksia lähteä oikeaan suuhtaan. Sain koiran kuitenkin damille, kun pari kertaa pysäytin ja toistin käskyä. Samassa suunnassa oli pidemmällä toinenkin dami. Koska edellinen oli vähän epävarma, tein ihan perus-eteenlähetyksen ja eteni hyvin damille.

-Yksi ohjaus veteen. Heitin neliönmuotoisen lätäkön toisesta kulmasta veteen, kiersin toiseen kulmaan ja lähetin koiran. Pikkasen haki veteenmenopaikkaa, mutta meni. Oli jo menossa maan kautta palautukseen, mutta kääntyi kutsusta. Palautus pari metriä kuivalle, roiskaisi damin, sain kopin, ja ravisti.

-N. 100-150 metrin motivoitu jälki kanidamilla. Koiraan ei näköyhteyttä. Tuli ongelmitta.

-Lähihakua erikseen x 2. Nyt lamppu sytty päässäjo paremmin, kuin edellisellä kerralla.

Olen ilmoittanut Merlinin nyt kahteen Nome-B -kokeeseen (vielä pitää mahtua mukaan). Paljon on vielä harjoiteltavaa, mutta nyt koen, että parempi mennä jo ihan harjoituksen, sekä vaihtelun vuoksi kokeilemaan. Sittenpähän tulee taas uutta näkemystä ja kokemusta.

Gwenda
-hakuruutu ilman motivointia. Sai hakea 3/5. Irtosi hyvin ruutuun. Vaikka vaihdoin lähetyspaikkaa ja suuntaa, halusi aina mennä tarkastamaan saman kulman ekana... Loput damit vapaalla haulla.

-Kanidamilla n 70-80 metrin jälki motivoituna. Hyvin nousi.

-Motivoitu linja. Dami oli tien sivussa pienen kuusen alla. Pysähtyi hyvin pilliin ja teki lähihakua nostaen damin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti