lauantai 4. toukokuuta 2013

Uudenmaan ohjus

Kuva: Kaija Leinonen
Gwenda kävi Uudenmaan Ohjuksessa. Meillä oli tyttöjen kesken mukava päivä ja pikkuinen suoritti kaikki tehtävät oikein mallikkaasti. Pienet kauneusvirheet söivät vähän pisteitä (51/66). Kisan ollessa tiukka, vähensivät tuomarit herkästi pisteitä, pienistä asioista, jotta eroja syntyisi. Gwendan kanssa oli oikein mutkatonta ja stressitöntä olla kisailemassa.

Markkeeraus: Aloitimme numerolla 1 markkeeraustehtävän. Pellolla 2 ykkösmarkkeerausta, joista toinen ojan yli. Tässä piippaili vielä hihnassa ollessaan ja ensimmäiseen oli karata tuomarin antaessa lähtöluvan. Pysähtyi kuitenkin puolen metrin jälkeen ja lähti käskylla matkaan. Suoraviivaisesti damille. Ennen damin nostoa jäi tuijottamaa heittäjää (hui), pillitin ja nosti damin, mutta tuijotti heittäjää edelleen. Uudella pillityksellä lähti palauttamaan. Juoksi aika suoraan, mutta pälyili joka suuntaan matkalla. Hyvä luovutus eteen istuen,

Toiseen markkeerauskeen eteni hyvin, tarkasti ensin ojan tämän puolen, mutta hyppäsi nopeasti ojan toiselle puolelle nostaen damin ihan pienen (3 metrin sisällä) haeskelun jälkeen. Ilman pillitystä palautus, jossa taas pälyili kaikki ihmiset ym. mutta juosten kuitenkin lähetulkoon suoraan. Tässä oli monella koiralla ollut vaikeuksia, ja olen erityisen iloinen tämän onnistumisesta. Tälläisiä vaikeampia markkeerauksia ei olle juuri harjoiteltu.

Ohjaus: Tässä käveltiin koiran kanssa hihnassa puoleenväliin, jätettiin dami ja käveltiin koiran kanssa takaisin (teimme vapaana, mutta olisi saanut tehdä ilman pistevähennystä hihnassa). Todella hyvää seuraamista. Dami jätettiin metsän reunaan ja ainoana virheenä muuten täydellisessä suorituksessa oli taas se, että jäi ennen damia katselemaan metsään päin. Mörköjä liikenteessä... Yhdellä pillityksellä palautti damin.

Haku: Parityönä hakua. Molemmat hakivat 3 damia (siellä oli enemmän kuin 6). Gwenda aloitti. Irtosi hyvin ojan yli alueelle. Teki rauhalisella vauhdilla, mutta nenää käyttäen ja ajatuksen kanssa hakua. 2 ekaa nousi nopeasti siitä läheltä. Näissä oli lähdössä dami suussa vielä seikkailemaan, mutta pillityksellä ja suullisella kutsulla tuli luokse. Viimeistä haki pidempään, eteni sopivan etäisyyden päähän ja kun ensimmäisessä paikassa ei ollut dameja, niin siirtyi kohti hakualueen toista reunaa, josta nosti damin. Tässä suoraviivainen palautus spontaanisti. Kaikki luovutukset hyviä.

Arvostelu ja pisteet tulevat tuolle omalle sivulleen.

Kuva: Kaija Leinonen


Kuva: Kaija LeinonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti