lauantai 18. toukokuuta 2013

Riistatreenit

Tänään oli oikein onnistuneet treenit Gwendan veljen, Winstonin luona. Merlin sai kunnon riistatreenin Winstonin kanssa (koska viikko sitten missasi riistatreenit) ja Gwendalle minitreeni perään.

Merlin
Vesityö (paikkana lampi, jossa soinen ranta. Heittäjä heitti toiselta rannalta):
-Ensin markkeeraus lokilla, meni mallikkaasti. Pillitin lokilla ja lähti palauttamaan suoraviivaisesti. Palautuksessa juoksin vähän poispäin rannasta ja sain lokin käteen ilman tiputteluja.
-Ohjaus lokille. Koira ei nähnyt heittoa, mutta tyynellä lammella kyllä näki lokin rannasta asti. Ensin oli varastamassa, mutta tuli kiellolla takaisin ja sitten lähetys onnistuneesti. Ilman pillitystä kääntyi suoraviivaiseen palautukseen (vaikka vastaranta olisi ollut ihan vieressä). Vedestä noustessa kutsuin luokse ja tuli sen pari metriä ja luovutus käteen,

Hakuruutu (ilman motivointia, ruutu oli rinteessä, jossa tiheä puusto): Ruudussa oli lokki, fasaani, pupu, varis ja korppi. Märkä lokki oli siinä lähimpänä. Otti sen ensiksi ja kantoi metrin, mutta tiputti ja lähti etsimään muita riistoja. Ensin tuli varis, sitten fasaani. Seuraavalla lähetyksellä taas lokille, jota kantoi taas metrin, mutta hylkäsi ja meni hakemaan korpin. Neljäntenä tulikin lokki. Viidentenä löysikin ruudun sivussa olleen, pikkuisen jäljenvetokanin. Viimeisenä tuli kauimmainen pupu. Kaiken kaikkiaan teki tosi nopeaa työtä, kaikki muut luovutukset käteen, paitsi varis taisi livetä jalkoihini. Ainoa miinus tosiaan se märän lokin (jonka siivetkin olivat ihan lerpattavat) hylkiminen.

Kakkosmarkkeeraus (paikka oli helppo, tieltä heitto heittäjän molemmille puolille): Ensin heitettiin fasaani, sitten varis. Nosti variksen ensin, teki palauttaessa pienen kaarroksen fasaanin suuntaan, mutta kutsulla palautti variksen. Sitten fasaanille, mietti sekunnin ennen nostoa ja palautti hyvin.

Kanin laahausjälki (motivoituna, tiheä metsä, n 200 m): Lähti vauhdilla jäljelle ja tuli hyvin nopeasti takaisin pupu suussa. Luovutus käteen.

Gwenda
Kanin laahausjälki (motivoituna, n 80 m): Nopsaa pupulle. Palautuksessa tiputti pari kertaa tutkiakseen tarkemmin. Lopulta hyvä luovutus käteen.

Kakkosmarkkeeraukset x 2 dameilla: Tämä oli aivan uusi juttu. Lyhyet etäisyydet.
-Ekassa meni ensin sinne kakkosheittoon. Lähti dami suussa sitä toista damia kohti. Kielsin, kutsuin luokse. Dami tuli hyvin hitaalla ja kaartelevalla palautuksella. Luovutuskin tipahti. Tämän jälkeen meni siihen samaan pudotuspaikkaan, jonka jälkeen vasta siirtyi ykkösheiton pudotuspaikkaan. Oli haastava paikka, mutta dami nousi ja tuli aika suoraviivaisesti, hyvä luovutus.
-Uusi yritys helpommassa maastossa. Ensin taas kakkosdamille, joka nousi hyvin. Palautuksessa taas ihmeellistä hidastelua ja kaartelua (ei mennyt kuitenkaan toista damia kohti), hyvä luovutus. Toiselle damille suoraviivaisesti, palautus myös suoraviivaisesti vauhdilla.

Ilmeisesti tämä uusi asia sai pasmat sen verran sekaisin, että ensimmäisen damin palautus kaarteli toisen damin jäädessä vaivaamaan. Muuta syytä en tuohon keksi. Gwenda kyllä käyttää ihanasti nenäänsä. Markkeerauksissakin meni pudotuspaikalle ja alkoi rauhassa rengastamaan sitä pientä aluetta nenää käyttäen. Sama on yleensä hakuuuduissakin, menee aika hitaasti, mutta nenä koko ajan tarkkana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti