tiistai 29. toukokuuta 2012

Riistajuttuja ja agility

Tässä tuli lomailtua muutama päivä koirien ollessa hyvässä hoidossa (ja hankkiessa motivaatiota treeneihin tauon aikana). Merlin kanniskeli jo eilen sisällä minulle tavaroita siihen malliin, että tekisi jo mieli koirien hommiin.

Aamulenkille otin 2 varista ja muutaman damin. Tein 2 ohjausta 120 asteen kulmassa variksilla. Lähti kuitenkin ensin väärään suuntaan, mutta otti variksen niin hienosti suuhun ja palautti, etten voinut kovin nyreissään olla. Toinenkin tuli hienosti. Välillä vaakut putoilevat jalkojen eteen.

Sitten pienehkö hakuruutu 3 damilla ja 2 variksella. Pysyi ruutua täyttäessäni paikalla kuin nakutettu, vaikka näköyhteys katosikin. Muutenkin seuraaminen ym. oli aika hyvää tänään. Turha hötkyily oli poissa. Haki 2 damia ja yhden variksen. Loput haettiin yhdessä ilman käskyä, koira löysi molemmat ennen minua ja palautti hyvin.

Illalla omatoimiagility. Alkuun Merlinin kanssa 1 kontaktin alastulo ja 1 ylösmeno A:lla. Sitten 6 esteen rataa, jossa oli putki, pari aitaa, muuri, rengas ja pussi. Pari takaakiertoa ja valssaamista lähinnä. Eka meni hyvin, mutta jonkun koira oli kivasti pissinyt pussin sisään, joten tämän huomattuaan keskittyminen hieman herpaantui...

Toisessa osiossa tehtiin vielä sama rata ilman pussia. Lisäksi sellasta 4 aidan settiä, jossa piti mennä siksakkia. Kokeilin valssilla ja taaksejätöllä, jälkimmäinen toimi paremmin, koiran kova vauhti tuottaa ongelmia. Sitten keppejä ensin verkoilla, kunnes huomasin niiden olevankin taittuvat, ja vaihdoin vinokeppeihin. Pari alastuloa ja ylösmenoa kontaktilla vielä.

Gwenda pääsi myös pariin otteeseen lyhyesti halliin leikkimään. Peruskäskyjä vähän, tutustutin aitaan puomi maassa, keppeihin ohjureiden kanssa (vaihdan tutustuttamiswn/opettamisen seuraavalla kerralla kääntyviin). Käytiin myös tarkastamassa putki. Nyt ymmärsi jo leikkimisen/lelupalkankin perään. Namit on kyllä ahneelle tytölle tällä hetkellä ykkösjuttu. Pallo oli tosiaan aika kiva, mutta säästelen sitä nyt vähäsen, kun dameista pitää tehdä "se juttu". Yhden noudon Gwenda on saanut päivittäin pentudamilla, hienosti tulee nyt syliin, eikä ehdi edes kutsua luokse, kun palauttaa ihan ilman käskyjä. Hyvin kontaktinhakuiseksi kaveriksi tuo on kyllä osoittautunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti