torstai 10. toukokuuta 2012

Taipparikurssi 4/4

Koska eilen ei treenattu juuri mitään ja kunnon lenkitkin jäivät väliin, niin tänään puuhailtiin ja lenkkeiltiin senkin edestä. Aamulenkillä treenailtiin variksen kanssa. Laitoin hakuruutuun variksen damien kanssa suoraan ilman mitään leikittämisiä. Ihan pieni hakuruutu motivoidusti.

Ekan damin vaihtoi (olisi ehkä parempi tehdä vaan hankalammissa maastoissa hakua ja niin, ettei näe damien lentävän, koska toi motivoituu ihan kivasti hakuun ilmankin). Toi varmaankin 4/5 damia ja sitten törmäsi varikseen. Vähän epäröi, mitä sen kanssa tehdään. Katsoi kysyvästi minuun päin, ja vaikka nyt muutoin ei kannattaisi hakuruudussa hirveästi auttaa, niin toistin etsi-käskyn. Otti sitten varovasti siivestä ja toi jalkojen eteen. Vähän sitten härnäsin variksella, annoin kannella sitä yms. Yhden noudon vedestäkin tein.

Viimeisellä taipparikurssikerralla teemana oli vesinoudot. Ja oma teemamme oli myös siinä odotellessa odottaa rauhassa. Tein pari paikallaanmakuuta, jonkun luoksetulon ja seuraamista. Varsinaisesti muiden heittoja ei näkynyt, mutta Merlin oli varsin tietoinen siitä, missä päin saa tehdä hommia. Sen yhden kerran sitten päättikin vapaana seuratessa pinkaista katsomaan treenipaikkaa... Ja koira sitten autoon hetkeksi.

3 noutoa vedestä tehtiin. Näissähän probleemana on ollut se, että ei tuo käteen asti. Kaikissa oli taippariote. Ensimmäisen veteenmenon kohdalla vähän arpoi, mistä menisi veteen, mutta seuraavat meni epäröimättä. Nappasin ekat suusta ennen, kun koira ehti tiputtaa. Viimeiseen palautukseen kokeiltiin kouluttajan kikkaa, eli lähdin juoksemaan poispäin, juuri kun koira oli tulossa rantaan. Ja kun koira oli takana, niin käännyin ja dami pois. Nyt siis tarkoituksena vaan on se, että estetään se, että dami pääsisi putoamaan. Sitten myöhemmin voi tehdä pitoharjoituksia ym. Tätä juoksemista ei ole tarkoitus tehdä suinkaan joka kerta, jottei sen teho laske.

Huomenna Gwenda sitten kotiutuu, joten hulinaa on tiedossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti