keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Agilitypäivä

Merlinillä oli tänään kahdet agilitytreenit. Olen nyt nimittäin lyhyellä lomalla, joten olen buukannut kaikenlaista koiramenoa.

Koska olen vasta aloittelija agilityssä, ja treenit ovat lähinnä olleet ryhmätreenejä, on kontaktit jäänyt kokonaan vielä opettamatta. Enkä halunnut lähteä huiskimaan itsekseni, jotten tekisi suuria virheitä heti alkuun. Tänään oli yksityis(puoli)tunti Agilityakatemiassa. Lähdimme A-esteestä liikkeelle. Opettamani kontaktialustan sai nyt unohtaa. Esteen edessä oleva maa on se kontaktialusta, joten mitä sitä lisäämään turhia härpäkkeitä, joita kisassa ei kuitenkaan ole. Lähdetään alastuloista, joita hinkataan koko kesä. Päädyin opettamaan nenällä maan kosketuksen takajalat esteellä ja etujalat maassa (nenän voi jättää halutessaan tulevaisuudessa pois).

Yritän kirjata itseäni varten kaikki vaiheet, jotta muistan heinäkuussa (osan valmentajan puheista olen varmaan jo nyt unohtanut..):
1. Kyykkyyn kontaktin viereen koiranpuoleinen polvi pystyssä, namit kauemmassa kädessä. Koiran etujalat maahan ja takajalat kontaktille. Jos istuu, niin autetaan takapuoli ylös. Alkuun näyttää maata ja koiran nenän koskettaessa maata kehu ja nami maahan. Käskysana liitetään sitten kohta mukaan.

2. Nami lisäksi (tarv. namialustalle) kauemmaksi. Ensin kohdan 1 tapaan kehuja ja namia nenän eteen x-määrä ja vapautuskäskyllä koira saa jatkaa seuraavalle namille. Tässä on tärkeää, ettei kädet huiski mitenkään, jotta koira ei tulkitse kaikkea liikettä vapautukseksi.

Näitä treenataan kotona (laatikko/portaat, joku vakipaikka) pari kertaa päivässä.

3. Sitten samaa ohjaaja seisaalteen (ei vielä vähään aikaan).

4. Sitten koiran vientiä niin, että hyppää esteen sivulta  alaslaskevaan osaan ja menee oikeaan asentoon oikeaan kohtaan.

5. Sitten lisätään kaikenlaista häiriötä. Eli ohjaaja liikkuu, säntäilee ym. ja koiran tulee pysyä paikoillaan

Näissä meneekin jo kesä. Samaan tapaan puomia.

Lisäksi oli seuramme, eli HSKH:n ensimmäiset kesäkauden ryhmätreenit. 1,5 h aikana on 8 koirakkoa paikalla, joten käytännössä radan ehtii tehdä kerran-pari kokonaisuudessaan ja kinkkisimpiä kohtia siten erikseen. Treenaismme ekaa kertaa Ojangon ulkokentillä, eli uusi rata ja uusi ryhmä vaikutti jonkin verran keskittymiseen. Rata oli aika kovavauhtinen, mikä tuottaa vielä ongelmia, koska Merlin menee todella kovaa, mutta estehakuisuus ja irtoaminen on vielä harjoitteilla. Ohjaajalle tulee siis kiire. Tutuilla radoilla on kyllä hakeutunut putkeen kauempaa ja tehnyt rengasta ongelmitta. Nyt meni pari kertaa putken ohi ja ensimmäisellä kerralla renkaan ohi. 2 kertaa meni laidalla olevan koiran läheisyyteen kääntymään, mutta tuli takaisin.

Nyt on jo enemmän ajatuksia siitä, mitä tekee omatoimivuorolla, mitä kotona ja miten lähtee Gwendan kanssa harjoittelemaan. Kontaktien alastuloja vaan heti pennusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti