sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Dameja ja riistaa

Gwenda tutustuu maailmaan

Tänään otin aamulenkille damit mukaan. Ajatuksena tehdä lähinnä malttijuttuja Merlinin kanssa, mutta jos ne sujuisivat hyvin, niin jonkun noudon saisi. Ja taas sai useamman noudon, kun alunperin ajattelin... Pitäisi vaan malttaa jättää se "no jos vielä pari juttua tekisi" väliin.

Ensin laitoin istumaan ja menin damien kanssa metsään "täyttämään hakuruutua", mutta oikeasti en jättänyt yhtään damia. Odotti nätisti. Sitten seuraamista, joka meni hyvin, ei yhtään ollut menossa ruutuun omia aikojaan. Kävelin "hakuruutuun" sisälle ja sitten vapautin. Meni tietty katselemaan, löytyykö mitään..

Sitten tein yhden muistin/ohjauksen. Olin ohjaamassa mielestäni oikealle puulle, mutta ihmettelin, kun koiran nokka suuntautui vähän vinoon. Ja vinoonhan se lähti, mutta koira oli muistanut paremmin, minkä puun juureen dami jäi. Ohjaaja siis taitaa olla se, joka tarvitsee muistiharjoituksia... Tein vielä pari ohjausta (oikea ja eteen).

Tein ojan yli markkeerauksen, juoksin vähän poispäin palautuksessa, tuli pitkälle maalle ja käteen. Ja yhden noudon vedestä, kärkyin damia siinä vedenrajassa, tippui rantaveteen. Pitää kikkailla vielä tuon vedestä palautuksen kanssa, jotta löytää hyvän tavan, millä dami ei putoa. Poispäin juoksu siis toimii, mutta sitä ei viitsi aina tehdä.

Eka "näyttelyposeeraus" kameralle ikinä Merlinin kanssa.
Alunperin piti ottaa kerran kuussa kuva...
Sitten iltapäivällä menimme katsomaan rakennusprojektiamme. Etukäteen metsään oli viety 5 varista. Merlin sai vapaasti juosta ilman tehtävänantoa. Kävi katselemassa variksia. Heitin sitten yhtä varista kymmenisen metriä. Tämä nousi. Seuraavaakin sitten vähän heitin, kun ei ottanut ihmettelyn jälkeen. Kolmannen toi sitten ihan spontaanisti. Pidettiin sitten taukoa ja menin sitten itse etsimään loppuja lintuja. Ja yhtäkkiä Merlin tuli eteeni varis suussa. Viimeinen oli ihan jalkojeni edessä, sitä Merlin ei ottanut, mutta heitin taas vähän ja vaakku nousi sitten. Eli ilman käskytyksiä 2/5 nousi spontaanisti ja 3 heiton jälkeen. Selkeästi se, ettei koira näe minua riistan luona auttaa asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti