sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Katselmus

Tänään oli tiedossa Flattikasvattajat ry:n järjestämä nuorten koirien katselmus. Ajatuksena oli testata koirien ominaisuuksia, ei niinkään opetettuja asioita. Päivä oli oikein mukava ja paljon jäi käteen. Lisäksi sää oli aurinkoinen ja tunnelma eiliseen (epäviralliseen) kisaan nähden taas astetta leppoisampi.

Ulkomuoto-osuudessa 2 tuomaria syynäsivät koirat oikein tarkasti suunnilleen jokaista varvasta myöten hyvässä hengessä. Samalla sai itse tietää lisää rodusta ja koirastaan. Ja sai myös selvennyksen siitä, miten katsotaan, onko lavat etuasentoiset tai lantio pitkä/lyhyt. Positiivinen fiilis jäi kokonaisuudessaan ulkomuoto-osiosta. Mitään näyttelyarvosanaa tms. ei tullut. Kirjalliset arvostelut laitan tuonne omalle sivulleen.

Haku-osiossa oli variksia hakuruudussa. Löysi kyllä linnut, mutta spontaanisti ei ottanut suuhun. Pienen leikityksen jälkeen, kun lintu heitettiin pois ja lähdimme tuomarin kanssa kävelemään, nousi se variskin sitten. Toi minulle, jätti jalkojen eteen. Lähetettiin uudestaan ruutuun. Kävi kaikkien varisten luona, mutta ei nostanut. Uudestaan härnättiin (ja tässä kyllä osoitti suurta innostusta), ja heiton jälkeen taas otti. Yhteenvetona sanottiin, että riistan kanssa ei ole ongelmaa tulevaisuudessa (kunhan siitä ei itse tee ongelmaa), mutta nyt vaan treeniä riistalla (myös riistanpitoharjoitusta, esim. lenkillä voi kannatuttaa varista). Samassa yhteydessä testattiin laukauksensieto starttipistoolilla. Tämän kanssa ei ongelmaa.

Sitten oli helppo markkeerausosio, tässäkin starttipistooli, jonka suhteen ei ongelmaa. Markkeerasi suoraviivaisesti. Meni pikkasen ohi markkeerauspaikan. Tuomarin kanssa pohdittiin, että menikö ihan huvikseen vaan tarkastamaan puskan hajut, pikkasen näytti siltä... Sitten taas palautusongelmiin, joista saatiin vihiä jo eilen... Kierteli ja kaarteli. Nyt ei näyttänyt olevan hämillään, vaan selkeästi oli vähän tällästä murkkuikäisen juttua meneillään. Palautti kyllä lopuksi. Meille on siis ilmaantunut palautusongelma. Saa nähdä, onko se vaan näiden ryhmätreenien/kokeiden ongelma, vai nostaako se päätään yksin treenatessa. Tuomari oli tässä kohtaa sitä mieltä, ettei tämä pelkällä porkkanalla mene ohi, vaan vaatii vähän ärähtelyjäkin. Mutta oli sitä mieltä, että koiran kanssa voi tulevaisuudessa päästä ihan niin pitkälle kuin haluaa.

Eli kai pitää todeta, että se murkkuiän identiteettikriisi ja testaileminen on ihan tosissaan alkanut. Myös merkkailu ja pörinä toisille koirille on lisääntynyt ja käskyt, jotka ovat aikaisemmin toimineet nopeasti vaatii vähän toistamista. Olisiko treenitauon paikka? Tai sitten vaan pitää elää tämän vaiheen kanssa, loppujen lopuksi Merlin ei nyt ihan vaikuta olevan pahimmasta päästä. On se kuitenkin pääosin hyvin yhteistyökykyinen.

Yhteenvetona viikonlopusta: ominaisuudet, työmotivaatio ja vauhti ovat kohdallaan kokeita ajatellen. Loppu onkin sitten ohjaajasta kiinni. Sitä maagista 1,5 vuoden ikää odotellessa, jolloin näiden murkkuongelmien pitäisi ehkä helpottaa...

Videota ehkäpä myöhemmin...

5 kommenttia:

 1. Kiva blogi! Oot kyllä superahkera treenaamisen kanssa. Pitää käydä hakemassa itsellekin täältä motivaatiota. Vennillä on kans kova murkkuilu päällä... Vertaistukea sitten huomenna. :)

  VastaaPoista
 2. Joku amp amp -lisä näköjään tuli mukaan... Mikähän siinä on että koiran lisäksi myöskään tietokoneet ei nykyään tottele mua! :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä toi treenaaminen on osittain lisääntynyt myös tämän blogin ansiosta (sitä vartenhan tämän blogin tein). Huomiseen!

  VastaaPoista
 4. Hitsit, mä olen vähän kade tuosta katselmuksesta! Aidan kun on liian vanha kaikkiin tollasiin kivoihin juttuihin.

  Pitää hei katsella niitä treenejä vaikka ensi viikon puolella, eikös sulla ollut sitä aikaa silloin? :)

  VastaaPoista