torstai 17. toukokuuta 2012

Puuhapäivä

Merlinillä on ollut ohjelmaa parina päivänä aika hyvin. Aamupäivällä otin lenkille mukaan variksen, harakan kanin ja damin. Tänään nuo linnut eivät niin hyvin nousseet. Variksissa on selkeästi eroja, jotkut ottaa helposti ja jotkut ovat vähän ällöjä.

Tein ensin damilla lyhyen noudon/markkeerauksen (olin yksin lenkillä, eli itse heitin). Sitten samaan kohtaan varis. Ei noussut. Ja harakka. Ei noussut. Harakan otti sitten härnäämisen jälkeen ja variksen toi loppujen lopuksi vedestä.

Pupulla tein ihan lyhyen jäljen. Tuli hienosti. Nyt oli vähän isompi pupu jo.

Tein välissä damilla yhden markkeerauksen n 5 metrin ojan toiselle puolelle. Palautus vedestä noustessa käteen.

Viimeisenä levittelin kaikki riistat vaivihkaa niitylle ja katsoin, mitä tapahtuu. Pupun toi spontaanisti. Muita kävi haistelemassa. Molemmat linnut otti sitten härnäyksen jälkeisestä heitosta. Vähän noi taipparit tuntuvat olevan sittenkin aika pian...

Iltapäivällä vielä agility. Tämä entinen "paineagility" on siis muuttunut jo vähän rennommaksi oman pään sisällä. Teimme kahta erilaista rataa (hyppyä ja putkea). Aika vauhdikkaat radat olivat, ja aika selkeät itsellekin. Molemmissa oli lopussa suora, johon koira pitäisi saada vielä paremmin irtoamaan. Joissain kohdissa kova vauhti tuottaa vähän ongelmia, eikä ne jipot, mitkä toimii muilla sovi aina meille. Lisäksi ollaan tietty tehty tänään kotiläksy, eli laatikon päällä kontaktin alastuloa, ihan lyhyesti tein aamulla ja illalla.

Nyt Merlinillä on kolmen päivän loma agilitystä ja nomeilusta, koske ma-ke on taas paljon ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti