tiistai 22. toukokuuta 2012

Taipparitreenit

Suuntasimme tänään nokan kohti Vaakkoita. Matkalla otimme mukaan Aidanin, vähäsen Merliniä vanhemman ja viisaamman flatin. Ensikosketus Aidaniin taisi olla agikurssi, jossa Merlin meni pörisemään sille, seurauksena Aidanille haava kieleen ja verinen lattia...

Teimme taippariomaisen treenin, eli pari kertaa lokki veteen (rannasta, joten aika lyhyt matka). Sitten hakuruutu, jossa heittovariksen lisäksi molemmat taisivat hakea 2 vaakkua. Molemmat toivat heinosti.

Viimeisenä pupun laahausjälki. Merlinille ehkä n 80 metriä. Ja hienosti tuli pupukin perille.

Lokit jäivät rantaveteen. Riistat muistaakseni osittain käteen (niin, että syöksyin nappaamaan ne ennen, kuin tiputtaa.) Pitotreeniä riistalla pitää siis tehdä, mutta tämähän riittää taippareihin.

Merlin ei ihan kamalasti piipannut. Ei  mennyt moikkaamaan Aidania hommia tehdessään. Kävely itse hakuruutuun/rantaan on vielä aika nykivää ja rauhatonta. Aidanin tehdessä hakuruutua olisi mennyt salamana ruutuun, jos olisi ollut vapaana. Ei siis vielä mitään asiaa oikeisiin nomekokeisiin hallinnan puutteen vuoksi.

Gwendan kanssa ollaan tehty luoksetuloa, istumista, katsekontaktia ja sivu-käskyä makusteltu. Leikitty leluilla ja pentudamia olen näyttänyt. Ollaan käyty kaikenlaisissa paikoissa, kuten ratikkareissulla, kahvittelemassa terassilla, kylässä lähipiirissä. Hihnassakin ollaan kävelty. Autoilee kuin vanha tekijä. Yksinoloon suhtautuu mutkattomasti, jopa niin mutkattomasti, että päätti aamulla mieluummin jäädä aivan yksin kotiin Merlinin lähtiessä treenaamaan. Olin kyllä ajatellut ottaa mukaan... Mutta niin tiukkana katseli sängyn alta kertoen, että hän aikoo nyt jäädä sinne nukkumaan, että muutin mieleni. Päivälenkki tehtiin tänään yhdessä Merlinin kanssa. Gwendakin tutustui hiljalleen taas vesielementtiin ja kävi ihan kunnolla uimassa 3 kertaa Merlinin perässä. Varsinaista kahdenkeskistä aikaa kotona on ollut aika vähän, pitää panostaa siihen.

Illalla agilityn omatoimivuoro Merlinin kanssa. Sitä ennen pitää suunnitella, mitä tehtäisiin. Arvon vielä sen suhteen, otanko Gwendankin tutustumaan halliin. Tunnin vuoro kun on aika pitkä Merlinille, vaikka rataa rakeantaessa meneekin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti